Noen som vet hvis det er mulig å komme seg inn på denne siden med et triks?
https://www.nzhops.co.nz/
"connection refused".
https://www.nzhops.co.nz/
"connection refused".
Den loada litt treigt, men ellers greit på mobilen her.Noen som vet hvis det er mulig å komme seg inn på denne siden med et triks?
https://www.nzhops.co.nz/
"connection refused".
Jeg har skap som kun kan kontrollere nedre temperatur. Setter det på 16 under stormgjæring og 18 resten. Da holder jeg temp i gjæringskaret godt under 20 grader.Hvilken gjæringstemperatur bruker dere 34/70 på ales?
Kunne tenkt meg et forsøk med denne istedenfor 05.
Setter du en starter på 2. generasjon W34/70 er det ikke lenger tørrgjær... Da er den tilsvarende WLP830. Og hvor har du hørt at gjær ikke bør gjenbrukes? Den presterer aller best i generasjonene 2-5.Er jeg helt på tur her... w-34/70 tørrgjær? skjønner ikke det med å sette starter på tørrgjær.. børr ikke gjenbrukes heter det... setter du starter er du på gen. 2... altså rett i sluken
Tørrgjær koster 45 kroner hos Bryggselv. Jeg trenger 2 pakker til en batch. Spraymalt koster ca 100 kr per. kg altså 10 kr pr dl. Jeg trenger 2,5 dl ifor den samme batchen. For en vanlig batch er tørrgjærprisen 360 % dyrere enn om du bruker slurry.Men gjenbruk av tørrgjær...??? gjæren koster 30 spenn... spraymalt til å lage en starter koster mer... etter som jeg har forstått så blir ikke tørrgjær bedre... hva i allverden vil dere oppnå? men er jno en hobbi så.. nei kjør på, jeg skjønner det rett og slett ikke.
Jeg gjorde en split batch test for en stund siden med WLP830 (W34/70 sin ferske bror) med gjæring på 10 vs 20 grader. Begge var nydelige (og temmelig like) de første par månedene. Så endret den varmgjærede karakter og ble svært lite god. Den kaldgjærede utviklet seg videre, slik lagerøl gjerne gjør. Tenker det er gode grunner for at lagergjær presterer best på lave temperaturer.Hvilken gjæringstemperatur bruker dere 34/70 på ales?
Kunne tenkt meg et forsøk med denne istedenfor 05.
Min erfaring er ikke den samme. Det er ingen forringelse slik du beskriver i mine flasker som er gjæret varmt (på 16 til 18 grader). Jeg tror ikke det er så mange regler som er uten unntak når det gjelder gjær og ølbrygging. Personlig har jeg stor tro på å gjøre seg egenerfaringer og ikke ta alt man hører for god fisk.Jeg gjorde en split batch test for en stund siden med WLP830 (W34/70 sin ferske bror) med gjæring på 10 vs 20 grader. Begge var nydelige (og temmelig like) de første par månedene. Så endret den varmgjærede karakter og ble svært lite god. Den kaldgjærede utviklet seg videre, slik lagerøl gjerne gjør. Tenker det er gode grunner for at lagergjær presterer best på lave temperaturer.
Har du latt ølet stå en stund? Usmaken kom etter noen måneders lagring. Kan selvsagt hende at gapet mellom 16-18 og 20 grader gjør en viss forskjell. Men jeg tror nok at bryggerimesterne hos Weihenstephan sikkert ville gjæret ølet sitt uten nedkjøling om det ble like godt i romtemperatur.Min erfaring er ikke den samme. Det er ingen forringelse slik du beskriver i mine flasker som er gjæret varmt (på 16 til 18 grader). Jeg tror ikke det er så mange regler som er uten unntak når det gjelder gjær og ølbrygging.
Flasket det 25/5-17. Smaker fortsatt godt.Har du latt ølet stå en stund? Usmaken kom etter noen måneders lagring. Kan selvsagt hende at gapet mellom 16-18 og 20 grader gjør en viss forskjell. Men jeg tror nok at bryggerimesterne hos Weihenstephan sikkert ville gjæret ølet sitt uten nedkjøling om det ble like godt i romtemperatur.
Jeg skjønner hva du sier, og er NESTEN enig. Jeg er likevel ikke skeptisk til andres ERFARINGER. Men å trekke vidtrekkende konklusjoner basert på enkelttilfeller er jeg svært skeptisk til. Jeg ser på oppleste og vedtatte sannheter som nyttige tommelfingerregler, og følger dem gjerne om det er klare årsakssammenhenger. Hvis det IKKE er det, så synes jeg det er verdt å gjøre egne erfaringer. Noen ganger blir de bekreftet, andre ganger ikke.Generelt er jeg skeptisk til andres erfaringer og konklusjoner, spesielt dersom de er dannet på et veldig begrenset erfaringsgrunnlag og særlig om de går på tvers av oppleste og vedtatte sannheter, som gjerne er basert på systematiske forsøk og et stort og solid erfaringsgrunnlag...
Jeg er ingen ekspertsmaker, men har smakt flere tvilsomme og dårlige øl fra hjemmebryggere som selv mente at øllet var helt Ok, ja tilogmed dårlig øl fra lokalt mikrobryggeri, hvor bryggeren først etter en lengre prat innså at øllet retogslett var infisert og egentlig ødelagt, så defor i utgangspunktet skepisk men ikke avvisende![]()
Du liker nok ikke mitt øl, Miguel. Det er flaskekarbonert med sukker.@Sarge. Har du lyst til å bytte noen flasker via post? Jeg har lyst til å smake en varmfermentert 34/70, jeg har bare smakt med hurtiglagermetoden såvidt jeg husker.
Du liker nok ikke mitt øl, Miguel. Det er flaskekarbonert med sukker.
Jeg har brygget flere øl jeg ikke synes er bedre enn kjøpeøl. Jeg synes det er helt greit å tro at jeg skryter av eget øl av "selvgjort er velgjort"-prinsipper. Jeg deltar ikke i konkurranser, men har hatt med ølet mitt til mange andre, inkludert meetups av hjemmebryggere og ølentusiaster som ihvertfall ikke har pinpointet noen åpenbare usmaker. Jeg er nøye med å ikke si noe om hva jeg synes om ølet på forhånd ved slike seanser og stort sett bedømmer de omtrent som jeg gjør selv.