erikraude
Norbrygg-medlem
Blir litt billigere å brygge på den måten.Da er det mest sannsynlig 20 grader ja. Rart om vannet i Oslo har 2-3 gravity points. Men hey, folk korsfester seg frivillig i påsken så alt er mulig.
Blir litt billigere å brygge på den måten.Da er det mest sannsynlig 20 grader ja. Rart om vannet i Oslo har 2-3 gravity points. Men hey, folk korsfester seg frivillig i påsken så alt er mulig.
Da er det bare å trekke fra 2-3 oe på verdiene du leser av... Og kanskje kjøpe et nytt av "lab-grade" kvalitetNå har jeg målt rent vann på 20C med tre forskjellige hydrometere. alle viser 1.002-1.003.
Hvordan tolker jeg dette? Andre i oslo som opplever det samme?
sånn har jeg blitt forklart det ja. Men om det er riktig tørr jeg ikke vedde påBle plutselig usikker på meg selv. Kalsiumklorid, flytende form, 33 % (kjøpt bryggselv); skal man da bruke 3 ganger så mye som feks EZ-vannkalkulator angir når man skal tilsette feks 1 gram CaCl2?
Det vil jeg tro, kommer jo an på dybden i growleren.Klarer man bunne en 2 liters growler med beergun?
Vis det er de fra bryggselv så nei.Jeg har prøvd de og det er ca 3cm for kortKlarer man bunne en 2 liters growler med beergun?
God som gull. Har 2 stk. av den litt enklere modellen ITC308.Er dette et bra produkt? Bruker stc 1000 fra før, uflashet, så denne ser jo enklere utsiden man slipper kobling. Og billig var det.
https://m.ebay.com/itm/EU-Plug-ITC-...for-Shop-Celebration/222940511021?_mwBanner=1
God som gull. Har 2 stk. av den litt enklere modellen ITC308.
Skal brygge en Kölsch type om ikke så lenge, 22-25 liters batch.
Vill det kunne gå greit med to pakker WLP029 rett i gjæringskaret uten starter?
At det holder til gjæringen + ettergjøring på flasker.
OG skal etter planen være rundt 1.055
Gjæren har jeg ikke kjøpt enda men på nettsiden står det Best før: 13/09/2018
Dette må passe i tråden for dumme spørsmål. Jeg svikta totalt under hetebølgen som var her i forrige uke og brygga en apa. Den skal tørrhumles, men sånt er jo ikke noe jeg driver med til vanlig, så jeg veit egentlig ikke åssen man gjør. Flasker pils og porter idag, så da får den litt tid i gjæringsskapet på litt varmere temperatur for å gjøre seg helt ferdig. Er borte i helga, så jeg regner med at den er fullgått når jeg kommer hjem på søndag. Får ikke flaska den før torsdag. Når tørrhumler jeg, og gir jeg den cold crash eller ikke? @Miguel , dette er vel ditt domene?
Å cold crashe er ikke noe problem, men oksygenfritt blir det ikke. Må jo åpne fatet for å få inn humla, og så enda mer oksygen ved cc. Kan jo samle opp litt co2 når jeg setter det inn i skapet, men oksygenet som slipper inn når jeg åpner lokket kommer jeg ikke utenom. CC umiddelbart ved tørrhumling, eller etter noen dager med humle i?Pleier å tørrhumle 7-4 dager før fating/flasking. Hvis du har mulighet til det så ville jeg definitivt cold crashet, særlig hvis du skal ha ølet på fat. Fikk akkurat et helvetes styr med en tørrhumlet ipa som ikke ble CC med tette ventiler og tette kraner.