Tråden for dumme spørsmål.

Har noen kjappe spørsmål jeg må dobbeltsjekke: 1. Koking av karboneringsløsning og sterilisering av vann til gjær: Bør jeg helst spraye den lille kjelen på innsiden der vannet ikke nådde opp? 2. I oppskriftene står det hell løsningen på 25 grader i bøtta og gjær på 20 grader. Er det viktig , eller kan jeg helle ca 20 grader i bøtta (vi antar at det er 20 grader i rommet) 3. På fat, når metningstrykk er oppnådd og ølet er lagret noen uker: Pleier man å ha trykket på hele tiden, elelr bare ved tapping? (tenkte pga sikkerhet unødvendig å ha ventilen åpen hele tiden etter ølet er mettet).
 
1.Skader sikkert ikke, men om du koker med lokket på, blir det vel sterilisert. Og da er det unødvendig. (Jeg desinfiserer ikke innsida, jeg sørger bare for at kjelen er rein.) Det er nok viktigere å desinfisere utsida der du heller. Sitter det noe oppunder kanten der, kan du fort få med deg noe av det - tenker jeg.

2. Det er ikke kritisk med temperaturen på denne løsningen. 25 grader gir deg en veldig trygg margin i forhold til å helle oppi noe som er for varmt, men om det er kjøligere, kan det ikke være negativt. 20 grader må jo være det aller beste.
 
3. På fat, når metningstrykk er oppnådd og ølet er lagret noen uker: Pleier man å ha trykket på hele tiden, elelr bare ved tapping? (tenkte pga sikkerhet unødvendig å ha ventilen åpen hele tiden etter ølet er mettet).
Jeg tar av trykket og fyller opp med co2 ved behov når jeg har forsynt meg og mine. Det er mest praktisk for meg. Skal man tenke sikkerhet, tror jeg tappeslangen er farligere.
 
Hei, har et spm ang starter.

Opplevde i dag at starteren skummet ganske kraftig over. Ble litt engstelig for at dette skulle øke sjangsen for infeksjon.

Hva mener forumet?
 
Hei, har et spm ang starter.

Opplevde i dag at starteren skummet ganske kraftig over. Ble litt engstelig for at dette skulle øke sjangsen for infeksjon.

Hva mener forumet?

Den har jeg vært borti flere ganger. Skift alu på toppen, tørk over kolben med en klut våt av starsan og så går det nok bra. Det har i alle fall fungert for meg.
 
Den har jeg vært borti flere ganger. Skift alu på toppen, tørk over kolben med en klut våt av starsan og så går det nok bra. Det har i alle fall fungert for meg.

Det var omtrent det jeg gjorde, bortsett fra å bare dynke alu-folien på ny i starsan før jeg la den på igjen. Bytter hvis det skjer igjen.
 
Kanskje ikke et spørsmål, men sånn istedenfor å starte en ny tråd tenkte jeg dum adferd gikk her.

Som den oppmerksomme leser vet førte det ene til det andre, og en barrique blei til et samlivsbrudd, blei til et nydelig gjæringsskap i rustfritt, blei til et nytt forhold. Det er jo gjerne sånn det går. Nå har jeg altså en barrique (jada, jeg har fortsatt tenkt å fylle den), et nydelig gjæringsskap og en nydelig kjæreste som tilogmed hjelper meg med brygginga. Så hva gjør jeg? Jo, jeg har jo ikke noe sted å gjøre av ølet når det er ferdig, annet enn gjæringsskapet, og da får jeg jo ikke brygga, ihvertfall ikke med den kontrollen jeg vil. Så...? Hallo, finn.no.

Herre, tilgi meg. Jeg veit alt for godt hva jeg gjør.
 
Ble ett lite øyeblikk der redd for att den nye kjæresten var i rustfritt... betryggende at du omtalte de somm henne og var med å brygga.. lykke til... du trenger det (Se etter ett lite småbruk utenfor byen på finn)
 
*Krysser fingre og tær* Dette trenger ikke å ende godt. Du vet det @erikraude?
Alt for godt.
Ble ett lite øyeblikk der redd for att den nye kjæresten var i rustfritt... betryggende at du omtalte de somm henne og var med å brygga.. lykke til... du trenger det (Se etter ett lite småbruk utenfor byen på finn)
Hun kommer faktisk ferdig med småbruk. Tro om sauene egentlig trenger all den plassen...
 
Tilbake
Topp