Dette med skylling forvirrer meg litt, og er usikker på om jeg gjør det best mulig med mitt oppsett. Brygger på en
Netthandelen 30L Automatisk bryggemaskin, som har maltrør med silbunn i bunn og topp. Ved innmesk rører jeg godt i malten for å sørge for at alt er bløtlagt, før jeg monterer den øvre silbunnen og starter sirkulering (som skjer automatisk via pumpe). Etter mesking (med kontinuerlig sirkulasjon), heves temperaturen til 78 grader for utmesk, og holder den der i 10 minutter.
Frem til nå har jeg så hevet maltrøret, latt det renne helt av seg, for så å helle over vann som holder 78 grader over toppen av maltrøret. Heller over 1-2 liter av gangen, og lar dette dryppe av seg. Skylleprosessen tar som regel ca. 15-25 minutter. Når jeg har nådd ønsket kokevolum, fjerner jeg maltrøret.
Har det noe for seg å (i tillegg til å skylle med ekstra vann) å skylle med vørteren som allerede befinner seg i karet? Kan dette skylle ut enda mer sukker, eller kan man risikere det motsatte (at sukker som er i vørteren "klistrer" seg til malten igjen?