Det stemmer,med hydrometer.1042 målt med hydrometer?
Det stemmer,med hydrometer.1042 målt med hydrometer?
Dersom du har et 12L fat og et 19L fat, har de samme overflate mellom øl og gass. Karbonering handler om likevekt. Opptaket i 19L er derfor mindre per liter øl enn i 12L fatet.Jeg har ett 12l fat og ett 19l fat koblet til samme trykk, med en manifold. Men nå har ølet stått 2 uker og jeg syns 12l virker til å ha høyere karbonering enn 19l, er dette vanlig? Ganske sikker på at ølet fra 12l kommer litt hurtigere i glasset også, 12l er først i sløyfa om det er av betydning.
Ingen som vet?Hvor lenge tar det å karbonere med gass i romtemperatur? Har en fermentasaurus som er klar til karbonering. Dette må skje på 18grader.
Skjer det samme med meg med ingefærtøyseøl, som er ettersøta med mykje sukker. Men det kjem til sluttSatte et fat med hylleblomstsaft på trykk for over en uke sia. Av reint praktiske årsaker står den på samme trykk som lagerølet mitt, som blir ganske så fint karbonert, om jeg må si det selv, men safta synes ikke å få særlig kullsyre. Jeg hadde trodd det skulle bli brus, men det har så langt ikke skjedd. Noen som har noen tanker om det? Den er ganske sterk, så sterk at den bør blandes opp 50/50 med vann for å bli best mulig, så det kan være tettheten i væska påvirker, men jeg veit ikke nok om det til å engang gjette godt.
Ville forsøkt dette i rekkefølge.Det stemmer,med hydrometer.
Kanskje et dumt spørsmål, men er det mulig å bruke et Wortometer i hvilket som helst system? Eller er det avhengig av Grainfather sin kontrollmodul?
Ser for meg den hadde vært helt genial å sette inn i loopen etter en motstrømskjøler.
Det høres jo enkelt og greit ut. Men antar det er kun Grainfather som har et termometer som passer spot on, eller kan det være andre som passer?Det er bare en sylinder med ekstra hull til termometer/probe, så du kan stikke hva du vil ned i det hullet.
GF bruker ganske vanlig probe. Du finner de på nett. Men se editen min i forrige innlegg, så slipper du å tenke på om det kan lekke ut eller ei.Det høres jo enkelt og greit ut. Men antar det er kun Grainfather som har et termometer som passer spot on, eller kan det være andre som passer?
Jeg er ny her, og ivrig etter å lære, så her må jeg be om å bli lært. Ser for meg T-leddet, men ikke hvilke nipler jeg måtte hatt, og hvilket termometer som ville passet?Et T-ledd med nippler og termometer fra ali/ebay er billigere, og lettere å se at det er rent innvendig da du kan ta det fra hverandre.
Jeg er ny her, og ivrig etter å lære, så her må jeg be om å bli lært. Ser for meg T-leddet, men ikke hvilke nipler jeg måtte hatt, og hvilket termometer som ville passet?
Ingen som vet?
Jeg laget brus til gatefesten vi hadde. Brukte 3 bar trykk på 5 ? i en liten uke. Det kreves mye mer eller mye lenger tid på brus enn ølSatte et fat med hylleblomstsaft på trykk for over en uke sia. ... men safta synes ikke å få særlig kullsyre...
Jeg laget brus til gatefesten vi hadde. Brukte 3 bar trykk på 5 ? i en liten uke. Det kreves mye mer eller mye lenger tid på brus enn øl
Jeg har samme erfaring med julebrusen jeg lagde i desember. Det tok LANG tid før den ble karbonert, selv med høyt trykk.
Nei. Du ønsker at skyllevannet skal blande seg med restsukkeret og ta det med seg i avrenningen ut av mesken. Å tilføre søt vørter blir veldig kontraproduktivt.Har det noe for seg å (i tillegg til å skylle med ekstra vann) å skylle med vørteren som allerede befinner seg i karet? Kan dette skylle ut enda mer sukker, eller kan man risikere det motsatte (at sukker som er i vørteren "klistrer" seg til malten igjen?
Takk for svar, da skal jeg ikke starte med dette heller.Nei. Du ønsker at skyllevannet skal blande seg med restsukkeret og ta det med seg i avrenningen ut av mesken. Å tilføre søt vørter blir veldig kontraproduktivt.