Hepp
Helt ny og fersk i dette og har planer om å sette sider på eplene i hagen.
Ja, jeg vet at det ikke nødvendigvis er de best eplene å lage av.
Ja, jeg vet at det finnes utrolig mange tråder om dette.
Ja, jeg vet at det er mange veier til Roma..
Men en bekreftelse på at man tenker sånn noenlunde riktig ved første forsøk er jo greit.
Hva tenker dere om følgende prosess:
Plukke opp nedfallsfrukt og moden frukt fra trærne
Vaske og rense, kutte og mose i foodprocessor
Presse og ha over i gjæringskar
Campden tabletter -> hvile 24 timer med god lufting
Måle OG, tilsette sukker (?) og gjær (Mangrove Jacks Cider M02), evnt annen næring hvis ikke sukker
Settes til gjæring i kjeller, 17'ish grader til det så å si ikke plopper lenger og oechslevekt viser nær sagt det samme over flere målinger
Stikkes om og "glemmes" i kjeller et par måneders tid.
Tappes på 0,5l flasker med 4-5gr sukker pr. flaske og lagres videre
Avkjøles før drikkes
Helt ny og fersk i dette og har planer om å sette sider på eplene i hagen.
Ja, jeg vet at det ikke nødvendigvis er de best eplene å lage av.
Ja, jeg vet at det finnes utrolig mange tråder om dette.
Ja, jeg vet at det er mange veier til Roma..
Men en bekreftelse på at man tenker sånn noenlunde riktig ved første forsøk er jo greit.
Hva tenker dere om følgende prosess:
Plukke opp nedfallsfrukt og moden frukt fra trærne
Vaske og rense, kutte og mose i foodprocessor
Presse og ha over i gjæringskar
Campden tabletter -> hvile 24 timer med god lufting
Måle OG, tilsette sukker (?) og gjær (Mangrove Jacks Cider M02), evnt annen næring hvis ikke sukker
Settes til gjæring i kjeller, 17'ish grader til det så å si ikke plopper lenger og oechslevekt viser nær sagt det samme over flere målinger
Stikkes om og "glemmes" i kjeller et par måneders tid.
Tappes på 0,5l flasker med 4-5gr sukker pr. flaske og lagres videre
Avkjøles før drikkes