Er blitt veldig fascinert av eikefat og solera-tankegangen her. Kunne være artig å prøve, men jeg har noen dumme spørsmål:
Jeg er en small batch-brygger. Kan man bruke små eikefat (rundt 20-30 liter) som solerafat?
Ser det er veldig mye informasjon om surøl i forbindelse med eikefat. Hvis man aldri har tenkt å brygge surøl, og først og fremst er interessert i fatpreget, er da eikefat noe å satse på?
Dette har med valg av rom: Hvilken temperatur er best for solerafatlagring?
Taper ølet mye alkohol under fatlagringen?
Edit: Ingen som vet? Ingen her som har brukt eikefat på 20-30 liter til lagring?
Enda et spørsmål: Er det noen minsteanbefaling for ABV på øl som skal fatlagres?
Jeg vurderer å starte et prosjekt på dette til våren. Tror i så fall jeg kommer til å basere tønnen på en porteroppskrift jeg ble veldig fornøyd med i sin tid, men den lå på rundt 7,5%. Vet ikke om det er sterkt nok.
Edit 2: Luftet det forsiktig for bedre halvdel. Hun var ikke avvisende så lenge jeg rydder plass blant mine ting til dette... Men det betyr at jeg må finne en god plassering i kjelleren som kan ryddes...