Sliter med å forbedre skylleprosessen i bryggemaskinen min (Netthandelen 30L auto). Jeg sliter ikke nevneverdig med effektiviteten, men basert på hvordan skyllingen foregår, så føler jeg dette er et sentralt element jeg kan forbedre. Jeg skyller på samme måte som er anbefalt for en Grainfather (annen maskin, samme prinsipp).
I ni av ti tilfeller, når jeg hever maltrøret fra kjelen, så renner vannet fryktelig fort ut. Hvis jeg skal tilsette vann for å alltid holde nivået et par centimeter over kornet, så må jeg tilsette skyllevannet rimelig fort (dvs. ca. 6-8 liter i minuttet). Dette vannet renner også fort gjennom maltrøret.
Resultatet er at hoveddelen av skyllingen ofte tar mindre enn 10 minutter(!). Jeg lar alltid maltrøret stå i 20-30 minutter etter dette, slik at alle dråper kommer med, men jeg vil estimere den totale mengden vann som renner gjennom den siste halvtimen er maks en liter.
Min bryggemaskin har kun hanker nederst på maltrøret, så jeg er tvunget til å heve hele røret i én omgang (i motsetning til f.eks. Brewster Beacon, som min maskin er en kinakopi av, som har ett sett hanker midt på maltrøret og ett sett nederst).
Tips?
I ni av ti tilfeller, når jeg hever maltrøret fra kjelen, så renner vannet fryktelig fort ut. Hvis jeg skal tilsette vann for å alltid holde nivået et par centimeter over kornet, så må jeg tilsette skyllevannet rimelig fort (dvs. ca. 6-8 liter i minuttet). Dette vannet renner også fort gjennom maltrøret.
Resultatet er at hoveddelen av skyllingen ofte tar mindre enn 10 minutter(!). Jeg lar alltid maltrøret stå i 20-30 minutter etter dette, slik at alle dråper kommer med, men jeg vil estimere den totale mengden vann som renner gjennom den siste halvtimen er maks en liter.
Min bryggemaskin har kun hanker nederst på maltrøret, så jeg er tvunget til å heve hele røret i én omgang (i motsetning til f.eks. Brewster Beacon, som min maskin er en kinakopi av, som har ett sett hanker midt på maltrøret og ett sett nederst).
Tips?