Tråden for dumme spørsmål.


9f3959bc9d45db11b3f56799f624ec6a.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Brygget på tirsdag mitt 9 brygg,Jegerpils fra Bryggselv.Alt ser ut til å gå bra (traff blant annet OG perfekt) og den står og gjærer på 13 grader nå.
MEN............fy faderen hvor det lukter i rommet !! Og det er ikke den gode gjærlukta,det minner meg mer om den kvalmende lukta som oppstod innendørs i den tida man malte med oljemaling.

Brygget den identiske Gullpilsen fra Bryggselv i fjor uten at det ble en sånn lukt.Har en mistanke om at vørteren ikke ble nok avkjølt og at det billige termometeret jeg bruker ikke virker.Har noen her opplevd det samme ?
 
Sist redigert:
Brygget på tirsdag mitt 9 brygg,Jegerpils fra Bryggselv.Alt ser ut til å gå bra (traff blant OG perfekt) og den står og gjærer på 13 grader nå.
MEN............fy faderen hvor det lukter i rommet !! Og det er ikke den gode gjærlukta,det minner meg mer om den kvalmende lukta som oppstod innendørs i den tida man malte med oljemaling.

Brygget den identiske Gullpilsen fra Bryggselv i fjor uten at det ble en sånn lukt.Har en mistanke om at vørteren ikke ble nok avkjølt og mistenker at det billige termometeret jeg bruker ikke virker.Har noen her opplevd det samme ?
Noen gjær gir sterk svovellukt. Er det noe sånt du kjenner?
 
I disse corona-tider så har det blitt fullstendig kaos på butikkene og så godt som alle pakker med gjær har blitt revet fra butikkhyllene.
Hjemme har jeg 1 pakke med "Idun Mors hjemmebakte" som kan brukes til mye rart sånn som brød, pizza, boller osv.
I tillegg har jeg masse stæsj (magnetrører og alt som hører med) som kan brukes for å lage mer gjær.
Noen som har forsøkt å dyrke opp vanlig gjær? Vil det overhode fungere eller er det bedre å kjøre på med surdeigsstarter osv?

Akkurat nå kjenner jeg at jeg angrer på at jeg solgte speidelen og ikke kjøpte inn nytt bryggeri før jeg havnet i karantene..
 
I disse corona-tider så har det blitt fullstendig kaos på butikkene og så godt som alle pakker med gjær har blitt revet fra butikkhyllene.
Hjemme har jeg 1 pakke med "Idun Mors hjemmebakte" som kan brukes til mye rart sånn som brød, pizza, boller osv.
I tillegg har jeg masse stæsj (magnetrører og alt som hører med) som kan brukes for å lage mer gjær.
Noen som har forsøkt å dyrke opp vanlig gjær? Vil det overhode fungere eller er det bedre å kjøre på med surdeigsstarter osv?

Akkurat nå kjenner jeg at jeg angrer på at jeg solgte speidelen og ikke kjøpte inn nytt bryggeri før jeg havnet i karantene..

Er nok kveiken som vert vår redning nå når importen frå USA vert stengt ned


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Edit: Jeg spurte Europris Spydeberg på facebook, og det var ikke noe problem å få bytte den :)

Er det noen her som vet om jeg kan bytte en tom sodastream-flaske på Europris?
De har et merke som heter Wassermaxx

Kullsyresylinder Wassermaxx
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp