Tråden for dumme spørsmål.

Den var snasen, hadde jeg hatt gjenger på pumpen og ikke allerede kjøpt slanger ville den vært midt i blinken, om ikke jeg får til å strupe på annen måte skal jeg vurdere den løsningen, mange takk for tips :)
Jeg måtte improvisere litt for en stund tilbake da min 20L/min pumpe ble litt heftig for en 30L kjele så da ble det denne løsninga fra kjøkkenskuffen:
Choke.JPG

Flytt slangen inn- eller utover i poselukkeren så har du finregulering på flow :)
 
Klemmen selges løst også så du trenger ikke ha nytt slangesett... :)
Jeg finner den ikke, orker du finne link? For bare klemmen kunne jeg gjerne prøvd.
Jeg måtte improvisere litt for en stund tilbake da min 20L/min pumpe ble litt heftig for en 30L kjele så da ble det denne løsninga fra kjøkkenskuffen:
Vis vedlegget 51221

Flytt slangen inn- eller utover i poselukkeren så har du finregulering på flow :)
Genialt enkelt , jeg har flere av de poseklemmene fra ikea, så det skal jeg garantert prøve sammen med de andre forslagene jeg har fått. Ser for meg at de poseklemmene vil være enkelt å plassere forskjellige plasser på ut slangen, digger det.
 
Jeg finner den ikke, orker du finne link? For bare klemmen kunne jeg gjerne prøvd.

Genialt enkelt , jeg har flere av de poseklemmene fra ikea, så det skal jeg garantert prøve sammen med de andre forslagene jeg har fått. Ser for meg at de poseklemmene vil være enkelt å plassere forskjellige plasser på ut slangen, digger det.
Her f.eks.

 
Det er der jeg bestilte fra og for 10 pakker med forsendelse ble det 409, - så prisen er god og forsendelse tok 3 dager så fort gikk det også, litt synd det ikke var noe gelpose for å holde gjæra kjølig, men men.

Det blei liv til slutt, skal prøve å oppdatere etterhvert som jeg kan gjøre noen antagelser om denne svenskproduserte W34/70 :)
Så jeg ikke glemmer det så tar jeg en oppdatering allerede nå.
Dag 1.
received_893121814864687.jpeg

Dag 2.
received_500808960957085.jpeg

Dag 3.
received_449331702838753.jpeg

Jeg har aldri vært borti en så jevn gjæring før, fra den startet opp på 1.045 og ned til 1.035 på dag 3 har gjæringa holdt nøyaktig samme tempo og konsekvent spist 5 poeng i døgnet. Dette er jo mye saktere enn hva jeg er vandt med på 14 grader og jeg håper den spiser seg ned til 1.008 ish.

Og det er jo veldig tidlig å si noe som helst, men en ting vil jeg kommentere og det er at det er nesten ingen lukt fra blow off'en. Jeg krysser fingrene for at det er en bra ting..
 
Så jeg ikke glemmer det så tar jeg en oppdatering allerede nå.
Dag 1.
Vis vedlegget 51222

Dag 2.
Vis vedlegget 51223

Dag 3.
Vis vedlegget 51224

Jeg har aldri vært borti en så jevn gjæring før, fra den startet opp på 1.045 og ned til 1.035 på dag 3 har gjæringa holdt nøyaktig samme tempo og konsekvent spist 5 poeng i døgnet. Dette er jo mye saktere enn hva jeg er vandt med på 14 grader og jeg håper den spiser seg ned til 1.008 ish.

Og det er jo veldig tidlig å si noe som helst, men en ting vil jeg kommentere og det er at det er nesten ingen lukt fra blow off'en. Jeg krysser fingrene for at det er en bra ting..
Det der har jeg sjøl opplevd med 34/70slurry som hadde stått litt lenge i kjøleskapet. Sjøl om jeg pitcha liberale mengder tok det over dobbelt så lang tid som vanlig før den starta men den tygde seg ned til 1.009 etter 3 uker..
 
Mange takk, lagt til i bokmerker. Var på Ølbrygging i går, men i dag bærer det motsatt vei til Bryggselv, skal høre med de om de har samme greia, hvis ikke skal jeg huske det ved neste besøk i Grimstad.
En sånn klemme tror jeg er på en gammel hevert jeg har

Jeg kjøpte også en magnetrøre, MÅ man kjøpe en dyr labkrukke, eller går det med feks ett norgesglass å røre i?
 
En sånn klemme tror jeg er på en gammel hevert jeg har

Jeg kjøpte også en magnetrøre, MÅ man kjøpe en dyr labkrukke, eller går det med feks ett norgesglass å røre i?
Norgesglass er vel ikke flate i bunn, er de? Tror det blir vanskelig å få magneten til å sitte der. Men har du noe passende som funker er det bare å gå for det.
 
Norgesglass er vel ikke flate i bunn, er de? Tror det blir vanskelig å få magneten til å sitte der. Men har du noe passende som funker er det bare å gå for det.
Ikke helt flate, men fikk den til å spinne, skal sjekke om jeg finner noe ja
jeg har sånn lab-flaske på 1 liter men ifølge berger så blir den for tynn i toppen , for lite opptak av oxygen
 
Det der har jeg sjøl opplevd med 34/70slurry som hadde stått litt lenge i kjøleskapet. Sjøl om jeg pitcha liberale mengder tok det over dobbelt så lang tid som vanlig før den starta men den tygde seg ned til 1.009 etter 3 uker..
Altså jeg er veldig spent på denne Brewly W34/70, det er helt i orden for meg at den er veldig zen som det heter, det er sikkert ønsketenking, men om den bare "jobber" sånn og det er grunnen til at det lukter så å si ingenting fra blow off'en og videre at det blir representert i det ferdige ølet så blir dette det nye lagergjæra i det her huset :)

Som sagt vet ikke hvor vanlig det er, men jeg har aldri opplevd en lagergjær som er luktri under gjæring på 14 grader og som ikke rusher med å spise, som sagt veldig spent.
 
En sånn klemme tror jeg er på en gammel hevert jeg har

Jeg kjøpte også en magnetrøre, MÅ man kjøpe en dyr labkrukke, eller går det med feks ett norgesglass å røre i?
Må ikke være en erlenmeyer kolbe, men de fungerer bra, skal du ha litt annet dilldall og er villig til å handle for over 700,- så får du kolber til normalpris på https://www.fybikon.no/

Som du kan se på den siden er glassvarer på bryggebutikkene skammelig overpriset.
 
Altså jeg er veldig spent på denne Brewly W34/70, det er helt i orden for meg at den er veldig zen som det heter, det er sikkert ønsketenking, men om den bare "jobber" sånn og det er grunnen til at det lukter så å si ingenting fra blow off'en og videre at det blir representert i det ferdige ølet så blir dette det nye lagergjæra i det her huset :)

Som sagt vet ikke hvor vanlig det er, men jeg har aldri opplevd en lagergjær som er luktri under gjæring på 14 grader og som ikke rusher med å spise, som sagt veldig spent.
Den batchen jeg beskrev ble gjæra på standardtempen min...10-11grader..
 
Prøvde en w-34/70 på en lager for første gang i går. Har jo brukt div Safale tørrgjær tidligere, både som rehydrert og direkte pitch, men da på andre temperaturer.

I går så pitchet jeg direkte i den avkjølte 10 C grader vørteren. Har nå lest at skal du pitche direkte må vørteren være over 20 C grader. Hva vil det ha å si for brygget, vil det produsere noen uønsket smaker eller går det greit, bare at det tar litt lengre tid.
 
I går så pitchet jeg direkte i den avkjølte 10 C grader vørteren. Har nå lest at skal du pitche direkte må vørteren være over 20 C grader.
Det tror jeg er bare tøys. Har brygga snart 300 liter undergjæret siste tre måneder, og alt har blitt utmerket med god utgjæring. Da pitcher jeg tørrgjæra etter tapping til gjæringstanken ved 11-12C, smekker på lokket, og glemmer det i 14 dager. Lallemand Diamond. Tenker W34/70 tåler det samme helt fint.
 
Takker, da slår jeg meg til ro med det. Sto bare dette på Fermentis sine egne sider, derav litt bekymring. Hadde akkurat borra hull i mikroen og var klar for en closed transfer gjennom mikroen med en slange for å varme opp til 20 C grader, men da dropper jeg det.;)
 
Syns egentlig det generellt er lite lukt når jeg gjærer på 10-11... eneste gangen jeg har fått litt lukt i kjelleren var når jeg gjæra 100L lager fordelt på 4 bøtter..
Aha, jeg har gjæret på 10 grader 1 gang så da er det kanskje normalt. Jeg er i alle fall vant til at det lukter noe, trenger ikke være utpreget svovel lukt, men noe pleier det være, jaja får vel bare vente å se :)
 
Tilbake
Topp