Ok, jeg tenkte forsøke meg på en hard seltzer. Det passer bra fordi jeg ikke har tid til å gjøre noe allgrain brygg for tiden.
Men; hard seltzer er, tross dets dårlige rykte, ikke så rett fram. Har noen har erfaringer?
Av den research jeg har gjort har jeg funnet følgende:
pH vil droppe raskt, så man må tilsette noen buffere. Ifølge denne bloggposten
Ok, Ok, Ok, I know there are some purists out there who think this whole Hard Seltzer fad is ridiculous. I know you’re out there because until very recently, I was with you! Don’t get me wrong, something light and refreshing to take to the beach is always a good thing, so I was never a hater...
brewchatter.com
kan man tilsette ca 35 g Burton Water Salts for ca 19l. Kilder oppgir at Burton salt inneholder: gypsum, [kalsiumsulfat], kaliumklorid, epsom salt [magnesiumsulfat].
30 g Burton Salt skal (visstnok) gi:
266 ppm Ca
63 ppm Mg
159 ppm Carbonate
631 ppm Sulfate, som kan oppnås med, (se (1) utregning nederst):
12.92 g CaSO4 kalsiumsulfat
12.17 g MgSO4 magnesiumsulfat
4.978 g CaCO3 kalsiumkarbonat,
Dette er jo veldig mye magnesiumsulfat, jeg ønsker å redusere dette, og i tillegg bruke kalsiumklorid og natron, (og avrunde/forenkle for 35g/19l):
15 g CaSO4 kalsiumsulfat
5 g MgSO4 magnesiumsulfat
5 g CaCO3 kalsiumkarbonat
5 g CaCl kalsiumklorid
5 g NaHCO3 natriumbikarbonat
Videre anbefales DAP og annen (fullspektrum) næring. Jeg har ikke de produktene som oppgis i artikkelen, (samt at mengden høres ekstrem ut i forhold til brygging), så jeg forsøker meg på
2.2 g Wyeast nutes blend
2.5 g WLPN1000
og håper på det beste.
Håper noen har gjort bedre research enn meg, og kan komme med innspill!
_______________________________________
(1)
1ppm=1 mg/L løsning
- M(Ca)=40.08 g/mol
- M(Mg)=24.3 g/mol
- M(CO3)=60.01 g/mol
- M(SO4)=96.07 g/mol
og
- M(CaSO4)= 136.12 g/mol - 172.172 g/mol
- M(MgSO4)= 120.37 g/mol - 246.47 g/mol
- M(CaCO3)= 100.9 g/mol
0.004 mol CaSO4 = 0.690g
0.0026 mol MgSO4 = 0.640g
0.0026 mol CaCO3 = 0.262g