Tråden for dumme spørsmål.

Vil ikke det bare utsette oppstarten hvis den må ta opp mer oksygen?

takk for svar, begge to
De ulike fasene skjer uavhengig av hverandre, også er heller ikke oksygen noen bekymring på dette stadiet. Får du gjæren i suspensjon kan det hende han skjønner at det er mat og få
 
Vil ikke det bare utsette oppstarten hvis den må ta opp mer oksygen?

takk for svar, begge to
Det blir vel ikke så mye oksygen av den ristinga - og så kan det hende det trigger noe, som @Glenn sier. Og om du ga den godt med oksygen i starten, skal den ha fulle lagre av lipider og steroler, og da kan den ikke ta opp mer. Den vil vel eventuelt bare bruke det til respirasjon - i den grad Crabtree-effekten ikke hindrer det.
 
Egentlig ikke et spørsmål, men frustrasjon over digitale målere. Hvorfor skal det være så vanskelig?!
3 målere, i samme vann - 666 ppm (tihi), 223 ppm og 1110 ppm.

1690476447137.png

Natta!
 
Hva er erfaringen deres når det gjelder nødvendig tid for effekt når du tilsetter gelatin til et øl på gjæringskar som er ferdig nedkjølt til 2-4 grader? Er det noe poeng hvis du skal tappe etter ett døgn? Er to nok?
 
Total dissolved solids? Kan jo være ujvent fordelt/rørt ut
Stemmer. De står i vannløsningen alle 3 på bildet.

Da kommer spørsmålet:
https://www.rollitup.org/t/do-it-yourself-homemade-tds-calibration-solution.328966/ - Lagde nå en løsning med 2L vann fra krana (~50 ppm) og 2,0 gram havsalt (NaCI?), dette skal ifølge tråden bli ~1000 ppm. Stemmer det sånn ca? I såfall har jeg ETT meter jeg kan stole ca på :D

Mitt krav til nøyaktighet er ikke stor, men 200,600 og 1100 ppm blir litt VEL stort sprik. par hundre ppm differanse går fint.
 
Stemmer. De står i vannløsningen alle 3 på bildet.

Da kommer spørsmålet:
https://www.rollitup.org/t/do-it-yourself-homemade-tds-calibration-solution.328966/ - Lagde nå en løsning med 2L vann fra krana (~50 ppm) og 2,0 gram havsalt (NaCI?), dette skal ifølge tråden bli ~1000 ppm. Stemmer det sånn ca? I såfall har jeg ETT meter jeg kan stole ca på :D

Mitt krav til nøyaktighet er ikke stor, men 200,600 og 1100 ppm blir litt VEL stort sprik. par hundre ppm differanse går fint.
Virker ikke helt i vater de der nei, siden du kjøpte 3 stk så er det kanskje ikke de dyreste? Tipper en vann kalkis er like bra
 
Hva er erfaringen deres når det gjelder nødvendig tid for effekt når du tilsetter gelatin til et øl på gjæringskar som er ferdig nedkjølt til 2-4 grader? Er det noe poeng hvis du skal tappe etter ett døgn? Er to nok?
Min erfaring er at dette kan variere med mengden gelatin tilsatt. Nå brygger jeg batcher med 13-14L i gjæringskaret, så vørten står bare "halvparten" så høyt som en vanlig batch som kanskje også kan være en effekt. Men med 2ts gelatin er den klar på 2-3 dager. Med 1ts gelatin kan det ta 3-4, kanskje 5 dager.
 
Egentlig ikke et spørsmål, men frustrasjon over digitale målere. Hvorfor skal det være så vanskelig?!
3 målere, i samme vann - 666 ppm (tihi), 223 ppm og 1110 ppm.

Vis vedlegget 63430

Natta!
Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.

Til EC bruker jeg et midt på treet meter(Adwa AD31) og det gir en nøyaktig måling.
 
Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.

Til EC bruker jeg et midt på treet meter(Adwa AD31) og det gir en nøyaktig måling.
Hva er TDS i vannet ditt, forresten? Det er jo nokså spesielt. Mitt, som er relativt hardt i norsk sammenheng, ligger vel på oppmot 100 i snitt gjennom året.
 
Egentlig to spørsmål i et:



20 timer etter pitch og null tegn til aktivitet. Helt blank overflate. Er ikke det litt urovekkende?

Det er i hvertfall no annet en pilsen min som har stått 2 1/2 uke. Der nekter krausen å falle :oops:

Ingenting i veien med utgjæringen der nei (OG: 1.064), men jeg lurer på om denne gjæren rett og slett er for fenolsk for meg (wlp550) selv om jeg holdt igjen temperaturen på 20 C i starten. Muligens mindre enn sist, men fortsatt litt mye syntes jeg

DSC01582.jpg
 
Start på 17 grader.

Gjæren er oppgitt til 20 -26 og den virka litt treg på 18. Vet jeg har fått til smaker jeg er fornøyd med tidligere med den gjæren på høyere temperatur. Kan jo hende jeg bare har forandret litt prefferanser, men selvfølgelig litt tidlig å si ennå. Kun stått 5 dager

Kjører gjæringsregimet her
 
Sist redigert:
Jeg holder WLP550 på 19C til stormgjæringen er på hell og øker gradvis til 22C for å passe på at den ikke stopper opp.

Jeg bruker også aktiv kjøling sånn at den ikke får mulighet å øke av seg selv. Veldig aktiv gjær dette her så kan godt tenkes at den har rast litt av gårde for deg @loebrygg under stormgjæringen?
 
Tilbake
Topp