Er vel innafor det, men det burde skje noe snart. Ville ristet litt i karet om det er mulig
De ulike fasene skjer uavhengig av hverandre, også er heller ikke oksygen noen bekymring på dette stadiet. Får du gjæren i suspensjon kan det hende han skjønner at det er mat og fåVil ikke det bare utsette oppstarten hvis den må ta opp mer oksygen?
takk for svar, begge to
Det blir vel ikke så mye oksygen av den ristinga - og så kan det hende det trigger noe, som @Glenn sier. Og om du ga den godt med oksygen i starten, skal den ha fulle lagre av lipider og steroler, og da kan den ikke ta opp mer. Den vil vel eventuelt bare bruke det til respirasjon - i den grad Crabtree-effekten ikke hindrer det.Vil ikke det bare utsette oppstarten hvis den må ta opp mer oksygen?
takk for svar, begge to
Total dissolved solids? Kan jo være ujvent fordelt/rørt utEgentlig ikke et spørsmål, men frustrasjon over digitale målere. Hvorfor skal det være så vanskelig?!
3 målere, i samme vann - 666 ppm (tihi), 223 ppm og 1110 ppm.
Vis vedlegget 63430
Natta!
Stemmer. De står i vannløsningen alle 3 på bildet.Total dissolved solids? Kan jo være ujvent fordelt/rørt ut
Virker ikke helt i vater de der nei, siden du kjøpte 3 stk så er det kanskje ikke de dyreste? Tipper en vann kalkis er like braStemmer. De står i vannløsningen alle 3 på bildet.
Da kommer spørsmålet:
https://www.rollitup.org/t/do-it-yourself-homemade-tds-calibration-solution.328966/ - Lagde nå en løsning med 2L vann fra krana (~50 ppm) og 2,0 gram havsalt (NaCI?), dette skal ifølge tråden bli ~1000 ppm. Stemmer det sånn ca? I såfall har jeg ETT meter jeg kan stole ca på
Mitt krav til nøyaktighet er ikke stor, men 200,600 og 1100 ppm blir litt VEL stort sprik. par hundre ppm differanse går fint.
Min erfaring er at dette kan variere med mengden gelatin tilsatt. Nå brygger jeg batcher med 13-14L i gjæringskaret, så vørten står bare "halvparten" så høyt som en vanlig batch som kanskje også kan være en effekt. Men med 2ts gelatin er den klar på 2-3 dager. Med 1ts gelatin kan det ta 3-4, kanskje 5 dager.Hva er erfaringen deres når det gjelder nødvendig tid for effekt når du tilsetter gelatin til et øl på gjæringskar som er ferdig nedkjølt til 2-4 grader? Er det noe poeng hvis du skal tappe etter ett døgn? Er to nok?
Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.Egentlig ikke et spørsmål, men frustrasjon over digitale målere. Hvorfor skal det være så vanskelig?!
3 målere, i samme vann - 666 ppm (tihi), 223 ppm og 1110 ppm.
Vis vedlegget 63430
Natta!
1 ukeHva er erfaringen deres når det gjelder nødvendig tid for effekt når du tilsetter gelatin til et øl på gjæringskar som er ferdig nedkjølt til 2-4 grader? Er det noe poeng hvis du skal tappe etter ett døgn? Er to nok?
Hva er TDS i vannet ditt, forresten? Det er jo nokså spesielt. Mitt, som er relativt hardt i norsk sammenheng, ligger vel på oppmot 100 i snitt gjennom året.Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.
Til EC bruker jeg et midt på treet meter(Adwa AD31) og det gir en nøyaktig måling.
Ja, jeg kan vel like gjerne tappe neste helg som denne.1 uke![]()
"Hastverk e' lastverk", som ho bæstemor bruker å si.Ja, jeg kan vel like gjerne tappe neste helg som denne.![]()
Heder og ære til deg!!Var vel Bodø i Stompa
Egentlig to spørsmål i et:
20 timer etter pitch og null tegn til aktivitet. Helt blank overflate. Er ikke det litt urovekkende?
Det er i hvertfall no annet en pilsen min som har stått 2 1/2 uke. Der nekter krausen å falle![]()
Start på 17 grader.Ingenting i veien med utgjæringen der nei (OG: 1.064), men jeg lurer på om denne gjæren rett og slett er for fenolsk for meg (wlp550) selv om jeg holdt igjen temperaturen på 20 C i starten. Muligens mindre enn sist, men fortsatt litt mye syntes jeg
Vis vedlegget 63493