Det kommer an på type øl, men stort sett litt høyt ja. Det blir vel rundt 2.8 vol co2. Til vanlig pils/ales ligger jeg på 0.7-0.8 bar Noen typer f.eks Saison kan godt ligge opp mot 3.0.Hei karbonerer øl på 1bar på 4°C. Blir det alt for høyt trykk?
Kan jeg stille inn mindre trykk og slippe trykket med sikkerhetsventilen ? Blir det bra til i morgen? Har lovet noen kompiser øl i morgenDet kommer an på type øl, men stort sett litt høyt ja. Det blir vel rundt 2.8 vol co2. Til vanlig pils/ales ligger jeg på 0.7-0.8 bar Noen typer f.eks Saison kan godt ligge opp mot 3.0.
Dette er beste umulig å svare på siden det er så mange variabler. Trykk, øltype, karboneringstid, slangetykkelse og -lengde, type tappekran, serveringstemperatur.Kan jeg stille inn mindre trykk og slippe trykket med sikkerhetsventilen ? Blir det bra til i morgen? Har lovet noen kompiser øl i morgen
Det er jeg skrekkelig klar over. Har løsna, uten resultat. Pila er rett vei.Du må løsne på denne varianten for å minske trykket, men mener den er retningsbestemt. Har du sjekket at den er montert riktig vei om det står noen pil på den.
Edit: pil med retning står i godset mellom der slangene er koblet til
Ta alt fra hverandre. Prøv med manometeret rett i ball locken, og så med ventilen. Sikker på at ball locken er i orden ?Nå har jeg skiftet t-skjorte for tredje gang grunnet massiv gjennomsvetting.
Jeg har kjøpt meg en Fermzilla all rounder, og tenkte at jeg skulle gjære en pils under trykk. Det var en fin tanke, helt til jeg begynte å krangle med overtrykksventilen igjen (se lengre bak i tråden om du er interessert).
Jeg får ikke dette til, og jeg aner ikke hvorfor. Nå er Fermzillaen kobla til vanlig blowoff, og det funker. Når jeg kobler til overtrykksventilen, funker det ikke. Den måler null i trykk, noe som er feil, og ingen gass kommer ut når jeg skrur den helt løs. Ølet er midt i stormgjeringen nå, så trykket bygger seg opp kjapt.
Jeg kobla den til et Corneliusfat med ferdig karbonet øl for å sjekke hva som ville skje da, og da funka alt. Den målte 0,8 bar, og slapp ut co2 når jeg vridde på knotten.
Jeg har skrudd alt fra hverandre, bedt til Gud, banna til samme Gud, ingenting virker. Noen tanker? Ja, den er tett.
Hvis du har kobla samme set-up på et fat og målt 0,8 bar for så å få ut trykk ved å vri på ventilen så er det vanskelig å skjønne hvorfor det ikke funker på zilla om blow off funker og bobler med samme ball lock kobling (?). Jeg ville spraya litt star san i duotight hurtigkoblingene før manometeret. Kan det være lekk her? Du vil isåfall se bobler ved evt lekkasje.Nå har jeg skiftet t-skjorte for tredje gang grunnet massiv gjennomsvetting.
Jeg har kjøpt meg en Fermzilla all rounder, og tenkte at jeg skulle gjære en pils under trykk. Det var en fin tanke, helt til jeg begynte å krangle med overtrykksventilen igjen (se lengre bak i tråden om du er interessert).
Jeg får ikke dette til, og jeg aner ikke hvorfor. Nå er Fermzillaen kobla til vanlig blowoff, og det funker. Når jeg kobler til overtrykksventilen, funker det ikke. Den måler null i trykk, noe som er feil, og ingen gass kommer ut når jeg skrur den helt løs. Ølet er midt i stormgjeringen nå, så trykket bygger seg opp kjapt.
Jeg kobla den til et Corneliusfat med ferdig karbonet øl for å sjekke hva som ville skje da, og da funka alt. Den målte 0,8 bar, og slapp ut co2 når jeg vridde på knotten.
Jeg har skrudd alt fra hverandre, bedt til Gud, banna til samme Gud, ingenting virker. Noen tanker? Ja, den er tett.
Fant feilen. Det er lekkasjeHvis du har kobla samme set-up på et fat og målt 0,8 bar for så å få ut trykk ved å vri på ventilen så er det vanskelig å skjønne hvorfor det ikke funker på zilla om blow off funker og bobler med samme ball lock kobling (?). Jeg ville spraya litt star san i duotight hurtigkoblingene før manometeret. Kan det være lekk her? Du vil isåfall se bobler ved evt lekkasje.
Hvis du kobler av vanlig blow off for så å koble spunding rett på så tar det jo litt tid før trykket bygges opp, men det skjønner du. Jeg ville prøvd å kjøre på 0,5 bar co2 på zillaen for så å koble på spunding og se om manometeret slår ut.
Jeg kjører alltid på litt trykk i zillaen med vann i og stiller inn spunding valvene før jeg kjører vørteren i for å stille den inn på forhånd. Pleier å treffe ganske bra men trenger alltid litt fintuning i ettertid.
Bra du fant feilen da. Men lekkasje er jo ikkje deili. Ikke for å være belærende men du vet at du må trykke slangebitene inn i duotight-koblingene for så å dra dem ut igjen for å låse? Se bildet mitt så er det en liten glippe inni de røde ringene. Ser ikke ut som dine koblinger er låst riktig?Fant feilen. Det er lekkasje![]()
Thisted er ikke sååå langt unna?Noen som veit om noen interessante bryggerier i nærheten av Sæby, Danmark?
Den i Sæby er helt grei når de ikke selger infisert øl. Høy andel gushers.Det er ikke så mye i området. I 4 mils omkrets er det 4 stk. 2 i Fredrikshavn, 1 i Hjørring og 1 i Sæby. Kjenner ingen av de.
Vis vedlegget 63229
En hel pizza er vel fortsatt hel, selv om den er kuttet i posjonsstykker?Skal brygge en citrus wit i morgen og hentet litt inspirasjon fra oppskriften til 7fjell "Møllaren". Her står det at man skal bruke "whole" lime og grapefruit @5 min kok. Hva er vanlig praksis her? Virker merkelig å kaste oppi hele kula uten å kappe?
![]()
brewourmollaren
7FJELL – MØLLAREN CITRUS WHEAT BEER OG: 10.5 °P IBU: 15 ALK: 4,5% Fermentables: 67.4 % Fuglsang pilsner malt, 3 EBC 11.2 % Best wheat malt, 4 EBC 5.6 % Best Munich malt, 25 EBC 5.6 % Best caramel pils, 5 EBC 5.6 % Thomas Fawcett torrified wheat, 2,5 EBC 4.5 % Stangeland Mølle flaked […]www.7fjellbryggeri.com
Ja jeg er med på den. Men antar at resultatet blir ulikt om du tilsetter hele frukten uten å kutte i den kontra å sende den gjennom blenderen på forhånd. Lurte på om det er noen "standard" praksis her eller om noen har noen erfaringer å dele.En hel pizza er vel fortsatt hel, selv om den er kuttet i posjonsstykker?
Det menes vel at hele frukten skal brukes, ikke bare juice eller skall(?)
Ville ikke kjørt den gjennom blenderen, da eksponeres det hvite laget mellom skall og kjøtt, («underhuden»), og den gir en kjip bitterhet. Det kan jo hende det menes at hele frukten skal tilsettes, slik at kun olje fra skallet frigjøres … som ett alternativ til å skrelle tynne flak av skallet, som er vanskelig med lime. I en wit brukes jo vanligvis apoelsinskall, (og ikke kjøtt/juice) ….Ja jeg er med på den. Men antar at resultatet blir ulikt om du tilsetter hele frukten uten å kutte i den kontra å sende den gjennom blenderen på forhånd. Lurte på om det er noen "standard" praksis her eller om noen har noen erfaringer å dele.