erikraude
Norbrygg-medlem
Du får effekt ved 4 grader også, altså, det er ikke krise.Den går bare ned til 4°C
Må ordne nytt kjøleskap ølet var 20°C i går og den på 11°C nå.
Du får effekt ved 4 grader også, altså, det er ikke krise.Den går bare ned til 4°C
Må ordne nytt kjøleskap ølet var 20°C i går og den på 11°C nå.
Den går bare ned til 4°C![]()
Gått bra så langtDet er sikker nok. Kan være lurt å sjekke litt underveis. Luft/co2 komprimeres mye med redusert temp. Det er greit at Apollo ikke imploderer som Titan.
Ja, 1 bar bør holde, (dvs 1 bar overtrykk, som egentlig er ca 2 barHei nå har jeg satt ølet til cold crash 4°C . Jeg fylte 1bar med co2. Har jeg gjort riktig nå?
Vis vedlegget 62999
Jamfør mitt innlegg på en annen tråd her, så har jeg brygget en imp stout på .108 . Denne skal på flasker etterhvert og da kommer spørsmålet fra en som aldri har brygget et så stort øl før; Kan jeg følge kjent rutine med sukkerbiter? eller er det andre regler på den type øl? @loebrygg Du har forholdsvis mange sånne brygg under beltet. Hva gjør du?
Hvor mange gram i hvor mye vann bruker du når du rehydrerer? Og hvor mange ml pr liter øl ?Sukkerbiter går bra men du må nok bruke ekstra karboneringsgjær. Kjøp F2 og pipetter
Hvor mange gram i hvor mye vann bruker du når du rehydrerer? Og hvor mange ml pr liter øl ?
Takk. Jeg rakk å tenke litt (se redigert innlegg), og det er hyggelig å se at det stemte. Men jeg tenkte det mer klønete enn nødvendig, ser jeg4,9*15/4,2 = 17,5
Altså fortynn med 2,5 liter
men når det er sagt ville jeg nok holdt det på 4,9
Hvor lenge bør vannet kokes?Takk. Jeg rakk å tenke litt (se redigert innlegg), og det er hyggelig å se at det stemte. Men jeg tenkte det mer klønete enn nødvendig, ser jeg.
Ved sida av å fremme den lokale edruskapen vil jeg både få senka bitterheta og øke pH litt om jeg blander ut. Etter smaken på prøven jeg tok å dømme, er det noe jeg gjerne vil.
Meninga var å få et lettere øl enn de jeg pleier å brygge, og når de jeg pleier å brygge, som regel havner rundt 5 prosent, må jeg ned mot 4 for at det skal monne.
Åssen måler du det?oksygen kom til 0 over natta.
Kult triksHer går det an å teste et LODO-triks; gjær-deoksygenering.
Varm vannet til 37 grader, tilsett en dæsj gjær og en dæsj sukker (en skje er sikkert rikelig til denne mengden) og etter noen timer er vannet oksygenfritt
Har testet med en pose Idun tørrgjær og 15g sukker i 30 liter og oksygen kom til 0 over natta.
Dette da til meskevann. Til vann til fortynning av ferdig øl ville jeg brukt samme gjær som til ølet.
Ja, hvorfor ikke?Kult triksMen litt mye jobb for en «gel-shot». Men det fikk meg på tanken; Det er kanskje bedre å blande ut gelatin i litt øl, enn i vann ….
Ja,Ja, hvorfor ikke?
Må vannet / ølet varmes opp for å løse gelatinen?
Hva med å bare beholde det som det er? Evt drikke en slurk vann mellom hver øl , ikke drikke den tiendeDette spørsmålet føler jeg ganske sterkt hører til blant de best kvalifiserte som er posta her:
Jeg har 15 liter øl som har gått fra 1.045 til 1.008. Det holder altså nesten 4,9% ABV. Men det var ikke meninga at det skulle bli så sterkt. Hvordan beregner jeg hvor mye jeg må vanne det ut for å nå en gitt lavere prosent, f.eks. 4,2? Skal jeg bare finne mengden alkohol i ølet, som er 7,35 dl, og så dele det på 4,2? Da får jeg 1,75, som da må være 1% av 17,5 liter. Konklusjon: Om jeg tilsetter 2,5 liter, er jeg i mål.
Stemmer dette?
Det gjør jeg så klart. Men sida jeg ikke skylte ("no sparge", altså), har jeg litt å gå på. Og meninga var nettopp å få noe veldig lett. Ølet har 10% dekstrose, også. (Der røyk vel litt av smaksfylden fra no sparge'nHva med å bare beholde det som det er? Evt drikke en slurk vann mellom hver øl , ikke drikke den tiende![]()
, eller tilsette 10% vann når man sjenker opp?
Har mine tvil til at du vil merke store forskjeller på bitterhet og syrlighet, men kun sitte igjen med en tynnere øl.