Tråden for dumme spørsmål.

Stemmer. De står i vannløsningen alle 3 på bildet.

Da kommer spørsmålet:
https://www.rollitup.org/t/do-it-yourself-homemade-tds-calibration-solution.328966/ - Lagde nå en løsning med 2L vann fra krana (~50 ppm) og 2,0 gram havsalt (NaCI?), dette skal ifølge tråden bli ~1000 ppm. Stemmer det sånn ca? I såfall har jeg ETT meter jeg kan stole ca på :D

Mitt krav til nøyaktighet er ikke stor, men 200,600 og 1100 ppm blir litt VEL stort sprik. par hundre ppm differanse går fint.
Virker ikke helt i vater de der nei, siden du kjøpte 3 stk så er det kanskje ikke de dyreste? Tipper en vann kalkis er like bra
 
Hva er erfaringen deres når det gjelder nødvendig tid for effekt når du tilsetter gelatin til et øl på gjæringskar som er ferdig nedkjølt til 2-4 grader? Er det noe poeng hvis du skal tappe etter ett døgn? Er to nok?
Min erfaring er at dette kan variere med mengden gelatin tilsatt. Nå brygger jeg batcher med 13-14L i gjæringskaret, så vørten står bare "halvparten" så høyt som en vanlig batch som kanskje også kan være en effekt. Men med 2ts gelatin er den klar på 2-3 dager. Med 1ts gelatin kan det ta 3-4, kanskje 5 dager.
 
Egentlig ikke et spørsmål, men frustrasjon over digitale målere. Hvorfor skal det være så vanskelig?!
3 målere, i samme vann - 666 ppm (tihi), 223 ppm og 1110 ppm.

Vis vedlegget 63430

Natta!
Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.

Til EC bruker jeg et midt på treet meter(Adwa AD31) og det gir en nøyaktig måling.
 
Ser ut som no billige greier, nå er det ikke alltid at pris er relevant i forhold til kvalitet, men ofte er det nettopp det.

Til EC bruker jeg et midt på treet meter(Adwa AD31) og det gir en nøyaktig måling.
Hva er TDS i vannet ditt, forresten? Det er jo nokså spesielt. Mitt, som er relativt hardt i norsk sammenheng, ligger vel på oppmot 100 i snitt gjennom året.
 
Egentlig to spørsmål i et:



20 timer etter pitch og null tegn til aktivitet. Helt blank overflate. Er ikke det litt urovekkende?

Det er i hvertfall no annet en pilsen min som har stått 2 1/2 uke. Der nekter krausen å falle :oops:

Ingenting i veien med utgjæringen der nei (OG: 1.064), men jeg lurer på om denne gjæren rett og slett er for fenolsk for meg (wlp550) selv om jeg holdt igjen temperaturen på 20 C i starten. Muligens mindre enn sist, men fortsatt litt mye syntes jeg

DSC01582.jpg
 
Start på 17 grader.

Gjæren er oppgitt til 20 -26 og den virka litt treg på 18. Vet jeg har fått til smaker jeg er fornøyd med tidligere med den gjæren på høyere temperatur. Kan jo hende jeg bare har forandret litt prefferanser, men selvfølgelig litt tidlig å si ennå. Kun stått 5 dager

Kjører gjæringsregimet her
 
Sist redigert:
Jeg holder WLP550 på 19C til stormgjæringen er på hell og øker gradvis til 22C for å passe på at den ikke stopper opp.

Jeg bruker også aktiv kjøling sånn at den ikke får mulighet å øke av seg selv. Veldig aktiv gjær dette her så kan godt tenkes at den har rast litt av gårde for deg @loebrygg under stormgjæringen?
 
Gjæren er oppgitt til 20 -26 og den virka litt treg på 18. Vet jeg har fått til smaker jeg er fornøyd med tidligere med den gjæren på høyere temperatur. Kan jo hende jeg bare har forandret litt prefferanser, men selvfølgelig litt tidlig å si ennå. Kun stått 5 dager

Kjører gjæringsregimet her
Temperaturen er ikke aleine avgjørende, men den er ett verktøy for å holde aktivitetsnivået i sjakk. Gjærhelse, tilgang på næringsstoffer og gjærmengde er andre faktorer.
 
Jeg holder WLP550 på 19C til stormgjæringen er på hell og øker gradvis til 22C for å passe på at den ikke stopper opp.

Jeg bruker også aktiv kjøling sånn at den ikke får mulighet å øke av seg selv. Veldig aktiv gjær dette her så kan godt tenkes at den har rast litt av gårde for deg @loebrygg under stormgjæringen?

Neida, holdt den i sjakk på 20 C med tempkontroll første 4 dagene. Så alt under kontroll der denne gang

Temperaturen er ikke aleine avgjørende, men den er ett verktøy for å holde aktivitetsnivået i sjakk. Gjærhelse, tilgang på næringsstoffer og gjærmengde er andre faktorer.

Feiga også litt ut å ga den litt gjærnæring selv om jeg egentlig ikke hadde tenkt det. Burde være plenty med fersk gjær og begrenset sukkermengden til 5%

Gjæringen så også ut til å gå veldig friskt for seg når den først kom i gang
 

Vedlegg

  • Screenshot 2023-08-01 at 11.01.13.png
    Screenshot 2023-08-01 at 11.01.13.png
    861,8 KB · Sett: 10
Sist redigert:
Lager star-san merker på terrassebord? Tenker å stå på terrassen neste gang jeg skal brygge, men har ikke så lyst på mye merker på terrassen. Noen som vet?
 
Lager star-san merker på terrassebord? Tenker å stå på terrassen neste gang jeg skal brygge, men har ikke så lyst på mye merker på terrassen. Noen som vet?
Utblanda starsan har ikke satt merker på kjøkkenbenker av tre etc. her hos meg, i alle fall. Men uutblanda starsan skal du være forsiktig med å søle, trur jeg.
 
Jeg har opplevd at stein-/komposittbenkeplate ikke setter pris på utblandet StarSan, så avhengig av materiale ville jeg tatt forbehold ved å legge på duk eller tørke av fortløpende.
 
Jeg har brygget ute (sølte ikke mye starsan, mest vørter) har ikke registrert merker. Kjørte i fjor sommer forsøk på komposittplate med både konsentrert og utblandet statsansatte. Fikk ingen merker (fuktet stadig i en måneds tid).
 
Utblanda starsan har ikke satt merker på kjøkkenbenker av tre etc. her hos meg, i alle fall. Men uutblanda starsan skal du være forsiktig med å søle, trur jeg.
Kan bekrefte det, vi hadde pusset opp kjøkkenet og eks kona hadde satt veto mot brygging på kjøkkenet og henvist meg til garasjen. Jeg hørte da ikke etter, og jeg klarte å velte ublandet starsan utover svart benkeplate uten å legge merke til det, så det ble liggende en stund. Det blei en god flekk ja. Fikk da valget mellom henne og bryggingen, ...vel resten er historie...skal fate en pale ale idag ;-)
 
Tilbake
Topp