Dagens måling av samme øl som posten over.Et annet sted på forumet ble det for en tid tilbake diskutert hvor mye temperaturmåling inni tanken avviker fra på utsiden.
Jeg har de siste dagene re-programmert temperaturmålerne jeg lodder selv.
Laget en holder til den på gjæringsskapet. Plugget for gøy (midlertidig) inn en ekstra sensor for å måle i thermowell, isolert utenpå tanken og temp i kjøleskapet (ambien). Måler inni og utenpå avviker fra 0,2 til 0,3 ℃
Det kan jeg leve med
Vis vedlegget 66103
Bilde viser logg fra Brewfather, selve enheten og sanntids-temp fra mobil (tatt med litt mellomrom )
Grafen viser svært lite avvik mellom måling i thermowell og isolert måler på utsiden.
Temperaturen varierer mye i kjøleskapet, og det gjør alle kjøleskap. Selv om luft-temperatur varierer, vil øl eller matvarer variere i mye mindre grad. Det er ikke uvanlig at vanlige kjøleskap kun kjører kompressor en gang i timen dersom dør ikke åpnes.
Nederst i bilde er mitt standardoppsett på styreenhet (STC1000+) ved gjæring av pils med 34/70. Har identiske profiler på STC og i Brewfather, selv om BF ikke tegner rette linjer.
Fra 10 - 13 ℃ over 300 timer
Fra 13 - 18 ℃ over 200 timer
Fra 18 - 2 ℃ over 100 timer
Med STC og ramping er dette utrolig enkelt å sette opp. Kun 7 datapunkter gir 100% jevne endringer.
Grafen har nettopp gått inn i fase to og skal nå opp til 18 ℃ over 200 timer