Sikkert en god ide å overføre litt praksis fra vinsetta vi har gjæret de siste par åra. Klarningsmiddel, antioksidanter og kaliumsulfitt.Tenkte jeg skulle prøve meg på en mini batch sider. Se om blir noe jeg liker
Bare å blande juice, gjær og gjærnæring? Hvor mye?
Annet å tenke på?
Nei, trur ikke det.Tenkte jeg skulle prøve meg på en mini batch sider. Se om blir noe jeg liker
Bare å blande juice, gjær og gjærnæring? Hvor mye?
Annet å tenke på?
Jeg gjør det slik: https://forum.norbrygg.no/threads/brygge-cider-eplejuice-fra-coop.45466/post-609897Annet å tenke på?
Nei, trur ikke det.
Jeg har satt et par batcher med first price-juice. Det blir klart og fint, og gjærer helt ut. Mine har blitt mer "lett eplevin" enn egentlig cider, men godt drikkbart. Temmlig syrlig, og altså knastørt. Men om du fater, og karbonerer kunstig, kan du jo styre sødmen.
"priming sugar" er vel høyst sannsynlig bare vanlig sukker, eller eventuelt druesukker. Uansett; jeg ser ikke noen grunn til ikke å bruke det.Har et sett med Mangrove Jacks pærecider. Har 150g priming sugar liggende fra et tidligere ekstraksett, kan jeg bruke dette som gjæringssukker?
Det er nok forskjell på Oset og i ledningsnettet. Ville brukt denne rapporten og sett på LEDNINGSNETT.
Oslovannet har - i likhet med det meste av drikkevann i Norge - så lavt mineralinnhold at du strengt tatt bare kan legge inn 0 på alt. Forskjellen har absolutt null betydning for resultatet av brygginga. Men det gjør jo ikke noe å legge inn eksakte verdier, hellerEr det noen oslobryggere som har disse verdiene i ppm for oslovannet? Isf ikke, hva hadde dere andre gjort? Gått innom det lokale bryggeriet å hørt med de?Vis vedlegget 66414
Dårlig produkt. Det er ikke mulig å håndtere CamLock feilOm cam locks som åpner seg opp - kjøpte et sett med cam locks til en Grainfather (ølbrygging.no). Montert iht instruksjon, og pakningen sitter nedi låsen. Likevel spretter låsen opp hver gang jeg låser delene fast i hverandre. Gjør jeg noe galt eller har jeg fått et dårlig produkt?
Var det jeg mente også. Er en rimelig enkel mekanikk. Tror jeg reklamerer på denne låsen.Dårlig produkt. Det er ikke mulig å håndtere CamLock feil![]()
Mesk vanlig gjennom hele besøket.Driver og brygger. Meskingen er i gang, og kona annonserer at det plutselig kommer gjester langveisfra til middag.
Kan jeg ta pause i prosessen før jeg koker senere i kveld? I tilfelle; hva er lurt angående temperatur? Kjøle sakte ned til bryggeriets temp eller eller la meskinga gå på feks 63gr helt til jeg er klar for koking?
‘Nattmesk på dagtid’, eller bare fem timer. Ikke viktigTusen takk. Hva skriver jeg i Brewfather? Avventer til jeg vet hvor lenge?