Tråden for dumme spørsmål.

Hei dere.
Skal ut og fly til konfirmasjon, og familien forventer smaksprøver. Er det trygt å pakke ølflasker i kofferten, og sende innsjekket?
Kan faktisk ikke huske at jeg noensinne har gjort det, og ble usikker på om det er usikkert med tanke på eksplosjon/ implodering?
Trykket er ikke noe problem, men pakk godt.

Bruk bleier og poser, og sørg for at flaskene ligger stødig. Jeg puster roligere når jeg sender øl i en hard koffert enn i en myk.

Vær obs på at hvis du knuser en flaske eller to, er du erstatningspliktig for skade på annen baggasje.
 
Trykket er ikke noe problem, men pakk godt.

Bruk bleier og poser, og sørg for at flaskene ligger stødig. Jeg puster roligere når jeg sender øl i en hard koffert enn i en myk.

Vær obs på at hvis du knuser en flaske eller to, er du erstatningspliktig for skade på annen baggasje.
Oi, den kan være kjip på flere måter..
 
Hei dere.
Skal ut og fly til konfirmasjon, og familien forventer smaksprøver. Er det trygt å pakke ølflasker i kofferten, og sende innsjekket?
Kan faktisk ikke huske at jeg noensinne har gjort det, og ble usikker på om det er usikkert med tanke på eksplosjon/ implodering?
Har ikke erfaring med å sende øl, men har sendt vin i innskjekket bagasje mange ganger uten problemer. Tenker spesielt på to ting: Flaskene skal ikke ligge så de kan få slag fra utsiden og de skal ikke ligge så de kan slå mot hverandre. I de fleste moderne fly er det visst ca samme trykk og temperatur i gods som i kabinen, så det er lite grunn til bekymring.

God tur!

(Men ikke skyld på meg om det skulle gå galt...)
 
Må si jeg er halvveis uenig med @Finn Berger, om termostaten er kalibrert og stemmer og så lenge termowellen er plassert sånn ca i midten av mesken burde avlesningene være bra.

Men sjekk i morgen hvis du skal brygge uansett og gjerne sjekk forskjellige plasser og forskjellige dybder :)
Mesker en ny golden ale nå. Mesketemperatur på connectboks stemmer overens med sukkertermometer.
 
Tenkte å lage en apa i morgen.
Hadde peilet meg inn på lucky Jack, men så kom jeg på at jeg har flere poser med Saphir liggende.
Noen som har prøvd denne i noe annet enn lager ?
 
Tenkte å lage en apa i morgen.
Hadde peilet meg inn på lucky Jack, men så kom jeg på at jeg har flere poser med Saphir liggende.
Noen som har prøvd denne i noe annet enn lager ?
Har du no’ Cascade (eller annet m grapefruit) så har du noe i samme gate som Brooklyn
 
Jepp.
Men jeg tenkte på Saphir humla.
Lite citrus der sikkert. Googlet litt og noen skryter av den i apa.
 
Er det noen norske bryggesjapper som selger 6-row?
Er ute etter malt med høyest mulig WK (/Lintner).
 
Sist redigert:
Dere som kjøper 500 grams pakker og deler de opp i mindre porsjoner.
Hvordan gjør dere dette og hvilke beholdere bruker dere ?
En dose burde kanskje ligge på 33 gram pr 20 liter lager f.eks.
 
Dere som kjøper 500 grams pakker og deler de opp i mindre porsjoner.
Hvordan gjør dere dette og hvilke beholdere bruker dere ?
En dose burde kanskje ligge på 33 gram pr 20 liter lager f.eks.
Har en sånn en og de smaleste posene fra biltema. Veier opp gjæra i et reint og tørt vannglass og slår det over i en pose som da vakuumeres og forsegles. Har normalt 65'ish liter til gjæring sånn at jeg kan fylle tre 20-liters fat. Det har fungert fint med 100 gram i hver pose til det volumet.

 
Alltid lurt hva som er optimal hop stand med dette humle filteret. Til nå har jeg virvlet rundt det, men det er kanskje ikke lurt? Blir jo endel ekstra grums da. I dette tilfellet ble ikke humle tilført før de siste 5 minutter av koking. Kanskje jeg kun i de tilfeller lar humle filteret stå i? Jeg tenker altså på å dumpe all humlen før hopstand i mitt spørsmål for hop stand ved 80 grader, og bare kaste hopstand humlen oppi uten filter.1000012483.jpg
 
Alltid lurt hva som er optimal hop stand med dette humle filteret. Til nå har jeg virvlet rundt det, men det er kanskje ikke lurt? Blir jo endel ekstra grums da.
Du får bedre "utbytte" av humla med humleposer eller helst rett i kjelen. Har ikke merka noe negativt med å ha med litt av biomassen over til gjæring, det meste ligger igjen i bunn da uansett. Det var merkbar forskjell med meg på samme øl om kok og hopstand var i sånt filter eller rett i kjelen.
 
Du får bedre "utbytte" av humla med humleposer eller helst rett i kjelen. Har ikke merka noe negativt med å ha med litt av biomassen over til gjæring, det meste ligger igjen i bunn da uansett. Det var merkbar forskjell med meg på samme øl om kok og hopstand var i sånt filter eller rett i kjelen.
Men det gikk ikke bra nå sist med Pale ale fra Ølbrygging. Kjørte dobbel oppskrift i min G40. Det ble da 180 gram humle totalt. Dette førte til tett pumpe og tapte ca 8 liter øl (fikk ut 32 liter til bøtta). Eller gjorde jeg feil med oppskriften? Satte batch size til 40,fordi det var det Ølbrygging skrev (20 liter i bøtta).


Kanskje jeg bare kan kjøre dobbelt med humle fartige øl?
 

Vedlegg

  • PXL_20240510_144035449.jpg
    PXL_20240510_144035449.jpg
    221,5 KB · Sett: 14
Tilbake
Topp