Tråden for dumme spørsmål.

Jeg fikk smake en porter med pecan, karamell, sjokolade og kaffe essenser. Den var ikke særlig god. Smakte kunstig, det ble udefinert smaksbilde og jeg kjente verken igjen malt eller humle.

Har du vurdert å meske høyt, kanskje kjøre en vaniljestang og kakaonibs nedi? En halvkilo mørkt muscovado sukker så skulle det være nok runde gode smaker uten å fikle med kunstige tilsetninger. :)

Kasta sammen en oppskrift her, som jeg godt kunne tenkt meg å teste selv.


Skal titte litt på den i kveld :)

Jeg er veldig enig mtp tilsetninger, selv om jeg kan sette pris på en sånn kunstig kakeøl fra tid til annen. Det er vel pecanisher(?) og omnipollo sin pecan mud cake, som er de to som har vært en slags favoritt i den klassen.

Men om man kan lage noe som faktisk er "ekte vare" i samme stil, så er det noe som appellerer mer til meg. For 2-3 bokser med pastry stouts ila jula holder lenge for egen del.
 
Sist redigert:
Hei,

Usikker på om spm er dumt eller ei, men lar det stå til.

Det er blitt ønsket både et juleøl og et kakeøl fra familie slekt og dårlige venner i år.

I år blir juleølet en solsnu. Så kan man diskutere seg grønn og blå om dette er et sommerøl eller juleøl.

Men hva gjelder kakeøl/pastry stouts, så har jeg lite erfaring.
Jeg tenker å gå for et ferdig sett - https://www.litebrygg.no/products/upside-down---christmas-cake

Usikker på hva jeg skal med 19liter med flytende kake. Men får fylle en hag med flasker og være ekstra julenissete i år :)

Men så selve spørsmålet:
Hvor lang/kort tid i forveien bør man brygge dette.
Har skjønt at øl med smaksessenser ikke er like lagringsvennlige som sine "renere" søsken.
Det enkleste er å matche søtt mot søtt. Hvis ølet skal driikes med søte kaker, såt vil noe som er litt søtligere være enklere å matche. Typisk porter, barly wine osv.

Det å treffe med essenser er ikke enkelt og vil lett smake kunstig. Men hver sin lyst.
 
Det lukter svovel av NEIPAen jeg tappet i går. Brukte en kvart teskje campden pulver til 40 liter. Ordner det seg selv når den står på fat, eller skal jeg prøve å flushe med CO2 fra ølside på fatet?
 
Sist redigert:
  • Wow
Reaksjoner: Mc.
Fra HBT forumet.

"This is one of those rare times when it's good to have some dissolved O2 (or metals like copper) in the beer. It will neutralize the H2S. If there's not enough O2/metals to do the job, you could use the copper rod stirring trick as a last resort."

Mineralfattig vestlandsvann, ingen kobber i bryggeriet, og absolutt alle tiltak gjort for å unngå eksponering for oksygen. Til og med deoksygenert bryggevannet på denne. Så det gir jo forklaring til hvorfor sulfur lukta er så intens.
 
Egentlig ikke så veldig dumt. Forslag til poløl med litt røyksmak ? Likte godt Haand Nissefar. Fremdeles enkelte pol som har denne. Synd de ikke kan sende seg imellom. Det var en som sa jeg burde prøve noe fra setesdalen, men det er visstnok grusomt. Som å drikke surt bål.
 
Har noen brygget NORSK TROLLMANN NEIPA? Lurer på smak, fylde etc.
- Malt:
3,5 kg Belgomalt Pilsen
1,1 kg Belgomalt Wheat
1,1 kg Flaket hvete
0,12 kg Weyermann® Acidulated
Totalt: 5,82 kg
- Humle og andre tilsetninger:
Tilsetn. 1: 85 g Citra, 70g Cascade Whirlpool2
Tilsetn. 2: 110 g Citra, 110g Cascade
- Gjær:
Gjær 1 pk Lallemand Voss Kveik 11,5g
 
Hvor mange hydrometere må.bli knust før en brygger som også er glad i å snekre lager en holder det ikke kan dette ned fra?Vis vedlegget 73264
(Er ikke det et dumt spørsmål, vet ikke jeg...)
hydrometer på vegg.jpg
Dette har holdt hydrometeret i live i minst 6-7 år nå. Og jeg bruker det mye:)!

Poenget er at du må lage det sånn at du bare kan få tak i det ved å løfte det rett opp - trur jeg;). Ditt ser litt skummelt ut; jeg trur du lett kan dra det litt sidelengs, og da ... .
 
Tilbake
Topp