Tråden for dumme spørsmål.

Det lukter svovel av NEIPAen jeg tappet i går. Brukte en kvart teskje campden pulver til 40 liter. Ordner det seg selv når den står på fat, eller skal jeg prøve å flushe med CO2 fra ølside på fatet?
 
Sist redigert:
  • Wow
Reaksjoner: Mc.
Fra HBT forumet.

"This is one of those rare times when it's good to have some dissolved O2 (or metals like copper) in the beer. It will neutralize the H2S. If there's not enough O2/metals to do the job, you could use the copper rod stirring trick as a last resort."

Mineralfattig vestlandsvann, ingen kobber i bryggeriet, og absolutt alle tiltak gjort for å unngå eksponering for oksygen. Til og med deoksygenert bryggevannet på denne. Så det gir jo forklaring til hvorfor sulfur lukta er så intens.
 
Egentlig ikke så veldig dumt. Forslag til poløl med litt røyksmak ? Likte godt Haand Nissefar. Fremdeles enkelte pol som har denne. Synd de ikke kan sende seg imellom. Det var en som sa jeg burde prøve noe fra setesdalen, men det er visstnok grusomt. Som å drikke surt bål.
 
Har noen brygget NORSK TROLLMANN NEIPA? Lurer på smak, fylde etc.
- Malt:
3,5 kg Belgomalt Pilsen
1,1 kg Belgomalt Wheat
1,1 kg Flaket hvete
0,12 kg Weyermann® Acidulated
Totalt: 5,82 kg
- Humle og andre tilsetninger:
Tilsetn. 1: 85 g Citra, 70g Cascade Whirlpool2
Tilsetn. 2: 110 g Citra, 110g Cascade
- Gjær:
Gjær 1 pk Lallemand Voss Kveik 11,5g
 
Tilbake
Topp