Stein Norem Wisted
Norbrygg-medlem
Litt (eller mye) av vitsen med BIAB er at man ikke skal trenge skyllevann. Du mesker med hele volumet.Hvor mye skyllevann skal man beregne ved BIAB?
Sent fra min E6853 via Tapatalk
Ja det skal gå bra. Eg gjer det med både bryggselv gjæringskar og europris gjærings bøtte.Hvor varmt vann tåler gjæringsbøtter? Kan man ha kokende vann i dem som et ledd i rengjøringsprosessen?
Tyngde eller tykkelsen på ølen. En pils har en typisk lett kropp, en IPA har ofte en medium kropp osv.
Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
Jeg vil nok si at det er munnfølelsen og fylden som ølet gir deg.Hva betyr egentlig "kropp"? Er det kullsyre, smak eller er det noe annet?
Ja det er samme mening som jeg har.1 og 2. Trub/gunk av forskjellig vekt. (Tyngste nederst). 3. "Ren" gjær, selv om den så mystisk hvit ut, kan det være noe annet?
Uansett er det sånn det ofte legger seg. Malttrub, humletrub og så gjær.