Tråden for dumme spørsmål.

Jeg har hatt et par med Columbus som var oksydert etter kort tid. Men det kan like godt være en lekk slange eller annen feil i prosessen min. Umulig å utelukke det helt, på hjemmebryggernivå.
 
Jeg har hatt et par med Columbus som var oksydert etter kort tid. Men det kan like godt være en lekk slange eller annen feil i prosessen min. Umulig å utelukke det helt, på hjemmebryggernivå.

Virker rimelig at det har vært noe annet. Hvis Columbus betød instant ødelagt øl, ville jo KINNS vestkyst vært et uselgelig produkt. Og det er det jo ikke - mildt sagt.
 
Det er vel ikke alle som er enig i at Vestkyst er så fantastisk

Det sa jeg da ikke?

Men veldig mange synes antakelig det, siden det er et øl som selger rimelig godt. Og jeg er helt enig med dem. Jeg har brygga ørten brygg med den oppskrifta, og det er i alle fall stor etterspørsel etter det blant "kundene" mine.

Beskjedenhet burde forby meg å nevne det, men skitt: jeg vant jo Oslomesterskapet i fjor høst med det, også:cool:.

Poenget var uansett at det er et veldig populært øl som har rause mengder Columbus i oppskrifta.
 
Jeg disser ikke deg som som brygger eller Columbus humla, men ja jeg disser KINN og Vestkyst litt :cool:

Hva er det ved Vestkyst du ikke liker? Er det øltypen; gammaldags østkyst-IPA med mye krystallmalt? Eller er det utførelsen?

Jeg liker generelt ølene til Kinn, det eneste er at de i blant klarer å utstyre dem med et litt for tydelig alkoholstikk. Men det har ikke vært noe problem med Vestkyst, tror jeg.
 
Har en starter på gang. 067 costal haze, tenkt til brygging av stigbergets West Coast på torsdag. Har nå stått i litt over ett døgn, fremdeles litt aktivitet i kolben. Spørsmålet er : la den stå til i morgen tidlig, eller ta den av røreren nå og sette den i kjøleskapet? Valget ble å sette den i kjøleskapet nå, spørsmålet er om det var for tidlig, burde stått lenger?gjærstater west coast.JPG
 
Har en starter på gang. 067 costal haze, tenkt til brygging av stigbergets West Coast på torsdag. Har nå stått i litt over ett døgn, fremdeles litt aktivitet i kolben. Spørsmålet er : la den stå til i morgen tidlig, eller ta den av røreren nå og sette den i kjøleskapet? Valget ble å sette den i kjøleskapet nå, spørsmålet er om det var for tidlig, burde stått lenger?Vis vedlegget 47431

Vil gjette på at det ikke var så mye mer å hente ut av den, så det var nok lurt å sette den i kjøleskap.
 
Litt "rotete" smaksbilde syntes jeg, med krystalmalten og gjæra
og når du da sitter igjen med et halvt glass bunnfall, så..
Det er jo litt fint at ikke alle øl er like. Koser meg godt med en Vestkyst, og det har litt å bety med produksjonsdato på disse. Bruker alltid å knipe med meg noen flasker når jeg er i Florø på jobb. Ser på best før merkinga på flaskene hva tappedatoen er, noen øl har 1 år best før, andre har 2 år, noen har mer. Men ølet blir ikke eldre enn et år, på polet i Florø. Kjøpte 10-12 flasker sist gang, alle humleøla hadde best før august/september 2021, med andre ord så ferskt så det kunne blitt i midten av september.

Litt sedimenter er det i flaskene til Kinn, men betyr det noe da, egentlig? Kan drikke NEIPA til man sovner uten at det har noe å si, men så snart der er et sediment i en IPA så er det ille?
 
Litt "rotete" smaksbilde syntes jeg, med krystalmalten og gjæra
og når du da sitter igjen med et halvt glass bunnfall, så..

Det er jo normalt med bunnfall i et flaskekarbonert øl, og jeg opplever ikke at det er unormalt mye. Hvis du foretrekker sentrifugerte/filtrerte varianter, så er jeg uenig.

Her er en smaker-video. Jeg synes disse gutta treffer godt - også med plasseringa av ølet som en gammeldags øst-kysttype:
 
Sist redigert:
Ett spørsmål om vannjustering. Skal brygge ett juleøl imorgen, Finest Amber Christmas Allgrain ølsett, 25 liter - BryggSelv. Brygger med typisk vanlig norsk overflatevann. Ønsker å justere i henhold til gahrs tabell. Hvilken øltype i tabellen skal vi bruke? Tenkte å legge justeringen opp mot brown ale, blir dette helt feil, eller er vi på noenlunde rett kurs ?
Mesk og skyll: 3 gr CaCl2 pr. 10 l.
Kun mesk: 1 gr CaCo3 pr. 10 l.

Det er en tabell her:
Vannjustering - en innføring - Bryggselv Blogg
 
Tilbake
Topp