Lite gjær i utgangspunktet. Når du skal gjære så lavt, trengs det mye. Og Mangrove Jacks har i tillegg ikke verdens beste rykte.Hei
Hopper over på et spørsmål her da det står om å berge 25 liter pils
Har et spørsmål angående gjæring av lager
Satte en pilsoppskrift basert på ekstrakt og har her brukt 4,7 kg Briess Golden Light. Har brygget en god del med det etter hvert både ale og pils. Brukte videre til sammen 180 gr. Saaz humle tilsatt etter hvert i kokeprosessen. 5 gr. supermoss bløtt opp i vann og ca det samme med gjærnæring. Tilsatt ca 15 min. før kokeslutt. Rehydrert 20 gram M84 gjær i kokt avkjølt vørter i ca 30-40 min før tilsetning i vørter som holdt ca 14 – 15 grader. Satte brygget i kaldt rom ca 9 grader og temperaturen der har vært ca 9 - 11 grader. Mengde ballong. 25 l.
Brygget ble laget den 19. 02. FG v/ 15 gr. ble målt til 1.049. Ved rundt 12 timer lagring begynte det å bli god aktivitet i gjærlåsen og aktiviteten var bra ut over dagene som kom. Den 26 var aktiviteten ganske redusert og den 27 var det en til to blopp i minuttet. Satte da brygget til 15 grader. I går den 28 stoppet blopping helt opp og trykket utlignet seg. Målte SG nå på 1.017. Hva tenker dere om forløpet og hvorfor bråstopp på utgjæring?
Hva tenker dere om dette?
Mvh Frank
Her er det nok en kombinasjon av flere omstendigheter:Hei
Hopper over på et spørsmål her da det står om å berge 25 liter pils
Har et spørsmål angående gjæring av lager
Satte en pilsoppskrift basert på ekstrakt og har her brukt 4,7 kg Briess Golden Light. Har brygget en god del med det etter hvert både ale og pils. Brukte videre til sammen 180 gr. Saaz humle tilsatt etter hvert i kokeprosessen. 5 gr. supermoss bløtt opp i vann og ca det samme med gjærnæring. Tilsatt ca 15 min. før kokeslutt. Rehydrert 20 gram M84 gjær i kokt avkjølt vørter i ca 30-40 min før tilsetning i vørter som holdt ca 14 – 15 grader. Satte brygget i kaldt rom ca 9 grader og temperaturen der har vært ca 9 - 11 grader. Mengde ballong. 25 l.
Brygget ble laget den 19. 02. FG v/ 15 gr. ble målt til 1.049. Ved rundt 12 timer lagring begynte det å bli god aktivitet i gjærlåsen og aktiviteten var bra ut over dagene som kom. Den 26 var aktiviteten ganske redusert og den 27 var det en til to blopp i minuttet. Satte da brygget til 15 grader. I går den 28 stoppet blopping helt opp og trykket utlignet seg. Målte SG nå på 1.017. Hva tenker dere om forløpet og hvorfor bråstopp på utgjæring?
Hva tenker dere om dette?
Mvh Frank
Stikke om, 8-10 grader? Hvorfor?Takk for gode svar. Tenker jeg omstikker i morgen og lar den stå i en uke eller mer ved 8-10 grader før jeg flasker
Mest for å klarne det, da det nå var ganske grumset etter at jeg har ristet en del på det.Stikke om, 8-10 grader? Hvorfor?
Ristet? O2 er døden, men det vet du sikkert. Poenget mitt dog er at du burde prøve å få liv i den igjen og i allefall sette den varmere så gjæra kan rydde opp etter sukkerfesten.Mest for å klarne det, da det nå var ganske grumset etter at jeg har ristet en del på det.
Neida, de færreste uten dedikert gjæringsskap har det, men sett den så kaldt du kan. Altså hvis du har bestemt deg for å ikke gjøre noen ytterligere tiltak for å få ned SG.Hei Kloakk, takk for nyttig info. Å få den ned på 1grad har jeg ikke mulighet til, ja ops på det med O2 men det var et desperat forsøk. Så får vi se om jeg berger det.
@frank meese OBS og NB: Jeg sier ikke "rehydrere og pitche", jeg sier at du skal sette en liten starter. la den nå topp aktivitet ("high kräusen"), og så hive den oppi. Å bare tilsette mer gjær tror jeg har null effekt.Neida, de færreste uten dedikert gjæringsskap har det, men sett den så kaldt du kan. Altså hvis du har bestemt deg for å ikke gjøre noen ytterligere tiltak for å få ned SG.
Jeg har brygget mye med ekstrakt og 1.017 er ikke vanlig. Du kan jo som @Finn Berger sier prøve å rehydrere og pitche 34/70, om du bruker fat er det jo ingen krise å fate nå, men om du flasker og de flaskene skal karbonere i romtemp, kan det godt hende den også gjærer lengre ned og flaskebomber er ingen spøk.
generelt skeptisk til ting fra ali som skal i støpsel men...Ser fin ut den fra Felleskjøpet.
Har selv sett på denne fra AliExpress.
![]()
19.54US $ 15% OFF|Glass Carboy Temperature Control Kit Controller Brew Heater Homebrew Thermostat EU/UL Plug|Fermentation| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Enkel temperatur kontroll, mye svakere varmekilde.
Alternativet er et 35w varmebelte, hvor man kan klippe et liggeunderlag til.
![]()
14.08US $ |Durable Household Brew Belt Fermentation Heating Belt Pad for Beer Wine Spirits with EU PLUG 110 230V Home Wine Making Accessory|Other Bar Accessories| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Eventuelt en litt lenger. Som man surrer et par runder.
![]()
10.39€ 35% OFF|220V EU Plug in Power Cord Selbst Regulierung Heizung Kabel für Wasser rohr Einfrieren Schutz, reptilien Haustiere Heizung|Drähte und Kabel| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coma.aliexpress.com
Har noen brukt varmeteppe som kjøpes for noe hundringser på Biltema eller lignende?

Takk Finn. Nå har jeg ikke det på lager , kun ale gjær og bryggeutsalg er kun på nettet så det tar nok for lang tid. Det står nå i 20 grader men ikke noe liv.@frank meese OBS og NB: Jeg sier ikke "rehydrere og pitche", jeg sier at du skal sette en liten starter. la den nå topp aktivitet ("high kräusen"), og så hive den oppi. Å bare tilsette mer gjær tror jeg har null effekt.
Ta måling på øl, ikke trub.Skulle måle FG på stouten (eg sliter med grums opptil krana, eit par sider tilbake i tråden). Er det lurast å bruke heverten her, eller er stouten eit øl som er lett å oksidere?
Vis vedlegget 50126
Eg antar for øvrig ei måling med så mykje grums kanskje ikkje vert heilt reell? Det håpar eg i alle fall ikkje, for hydrometeret viser 1.032.![]()
Det spørs nok mest på om naboen din fortsatt pusser opp.Er det trygdt å sette ut 9 liters IPA fatet i natt?
Low -3 C