Bålbrygging

Ser ut som det landa på rundt 1080. Det var jo respektabelt.

Men si meg, skal denne hornhindalskveiken lukte så jævlig? Det lukter jo... Jeg veit ikke? Død og fordervelse.
1493464471117555710521.jpg
 
Nei, det skal vel ikke lukte død og fordervelse.
Mitt rør lukter egentlig brødbakst. Altså en ren, klar og frisk gjærlukt.
 
Nei, det skal vel ikke lukte død og fordervelse.
Mitt rør lukter egentlig brødbakst. Altså en ren, klar og frisk gjærlukt.
Dette er ikke en "ren, klar og frisk gjærlukt". Det har egentlig klare overtoner av septik. Veit ikke helt om vi vil pitche denne.
 
Nei, jeg ville ikke ha pitchet det.
Jeg hadde selv et rør med Gjernes kveik fra Voss som luktet kloakk.
Jeg brukte ikke det og når jeg nå har fått meg et nytt rør lukter det gjær, ikke kloakk.

Hadde det vært meg hadde jeg kastet inn håndkle og pitchet noen annen gjær.
Enten en ølgjær, eller dersom du vil ha det tradisjonsrikt så kan du jo pitche iduns blå bakegjær.
 
Eller så får Norbrygg-miljøet kaste seg rundt og fremskaffe kveik til dette ølet.
Det er jo lagt ned så masse jobb i dette at det syns jeg nesten det fortjener.

Jeg kan legge ut en melding på facebook gruppen Kveik og høre om det er noen i Oslo som har kveik tilgjengelig.
 
Nei, jeg ville ikke ha pitchet det.
Jeg hadde selv et rør med Gjernes kveik fra Voss som luktet kloakk.
Jeg brukte ikke det og når jeg nå har fått meg et nytt rør lukter det gjær, ikke kloakk.

Hadde det vært meg hadde jeg kastet inn håndkle og pitchet noen annen gjær.
Enten en ølgjær, eller dersom du vil ha det tradisjonsrikt så kan du jo pitche iduns blå bakegjær.
Vi har også fått Vossakveik. Den er riktignok ikke i bryggeriet akkurat nå, men vi prøver å hente den inn. Hvis ikke blir det mj m27 som en plan C.
 
Tilbake
Topp