Starter er ikkje så vanskelig. Det virker å være der, men det er enkelt, det krever bare tid og planlegging. Les deg opp.Ok, skjønner at jeg burde tatt meg bryet med å lage en starter.Men det virket så komplisert så tenkte jeg skulle gjøre det lettere for meg selv, siden dette er første gang jeg brygger med fersk gjær.
....Fail!
Får prøve å å pitche 1/2 ekstra pakker i morgen og bare krysse fingrene og håpe på det beste......![]()
Enkelt forklart:
Regn ut hvor mye du trenger med brewfather eller brewersfriend.
100g malt ekstrakt pr liter vann.
Kok opp og ha ei steril kolbe.
Så skal den røres eller ristes, for hånd eller magnetrører i 12-24 timer.
La den bunnfelle kaldt i et lite døgn i kjøleskapet.
Tøm ut den klarer vørteren.
Pitch gjæren som da er temperert.
Vel verdt å prøve. Veldig gøy når du får taket på det.
Kan skrive mye om dette, men det meste er vel allerede skrevet...