Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Fermentis W-34/70 er din venn. Fermentis har dokumentert egenskapene til denne lagergjæren godt. Den leverer et nøytralt øl opp til 18 grader. Tåler også underpitching. Har ikke lenken til testen i farten, men det skulle være lett å finne.Jeg har desverre ingen kjølemåte under brygging av øl.
Men jeg har en bod som jeg kan tempraturkontrollere ihht tempen på gjærbøtta. Fungerer utmerket i vinterhalvåret, men ikke veldig bra om sommeren grunnet manglende kjøling.
Derfor tenker jeg å brygge en god del før det blir for varmt.
(Skal kjøpe inn utstyr for kjøling senere)
Pr nå klarer jeg holde gjæringa nede på ca 15-16 grader, men ikke f.eks 12c desverre.
Og så tenkte jeg at jeg skulle lage 60l vienna lager. Men dette er jo som kjent en lagerøl med lager gjær.
Noen som har forslag til hvordan jeg løser dette?
Finnes det en nøytral og grei gjær som jobber fint på 16c og gir en grei øl?
Behøver ikke være 100% typeriktig for stilen. Viktigste er at det smaker godt.