På den andre siden får du mere øl ved å ikke dekantere starterølet.
Kom igjen nå.. du pisser ikke i ølet for å få mer drikke?
På den andre siden får du mere øl ved å ikke dekantere starterølet.
Hadde samme problem. Kjøpte større glass. Problem løst. (Eller tappe i mindre flasker 0.33) ?Har brygget en pils som har stått til karbonering i to uker. Og nå kjølig i 2 uker. Når jeg prøvesmaker den så sliter jeg med at 2. Gangs skjenkingen av flaska bare er gjærgrøt.
Altså. Åpner flaska og skjenker fint øl i glasset. Setter flaska fra meg og drikker opp glasset, når det så skjenkes på ny så er det som om noen har tista flaska. Har ikke opplevd dette på mine andre øl. Dette er min første pils.
Hjelper det med lengre lagring kanskje?
Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
Større glass løser vel det problemet?
Humlen er antiseptisk i seg selv. Så den trenger ikke noen behandling.
Skal du bruke humlepose kan den ligge 10 minutter i Starsan før du har oppi humlen.
Sendt via Tapatalk
Aldri opplevd at det har tatt så lang tid. Skader ikke gi det en dag til, men har mine tvil....002 kan være litt treig hvis jeg husker riktig..
Svarer meg selv: Lite kullsyre ennå, men den er på vei. Smaken er faktisk veldig god. Det ser ut til at 3-ukers øl er innenfor rekkevidde. Kanskje til og med 2-ukers med litt godvilje.Er det noen vits i å karboneringsteste en øl etter 3 dager på flaske når det i tillegg bare er 12 dager siden den ble brygget? Hvor mye usmaker kan jeg regne med?
Svarer meg selv: Lite kullsyre ennå, men den er på vei. Smaken er faktisk veldig god. Det ser ut til at 3-ukers øl er innenfor rekkevidde. Kanskje til og med 2-ukers med litt godvilje.
Svarer meg selv: Lite kullsyre ennå, men den er på vei. Smaken er faktisk veldig god. Det ser ut til at 3-ukers øl er innenfor rekkevidde. Kanskje til og med 2-ukers med litt godvilje.
Jeg er i utgangspunktet ikke ute etter tålmodighet.Høres ut som at du må skape øl oftere. Kvalitet henger ofte sammen med tålmodighet, for de som er ute etter det![]()
Jeg er i utgangspunktet ikke ute etter tålmodighet.
Seriøst: Det høres ut som du bør skille mellom prosess og smak. Jeg tviler ikke på at du har mye mer erfaring med brygging enn det jeg har. Når det gjelder hva som er godt øl, så tror jeg du med den ovenstående kommentaren forfekter et dogmatisk syn på hvordan godt øl skal smake og at det er en slags opphøyet prosess for å oppnå det.
La meg si det slik: Med mangeogførti år på baken så har jeg smakt mye øl. Jeg har funnet ut hva jeg liker og også at folk liker forskjellige ting. Det finnes ikke noen fasit på hva som er godt øl og hvordan det skal lages (men massevis av erfaring som man kan bygge videre på, selvsagt).
Det jeg har lært etter mangeogførti år, er at jeg ikke biter hånden som mater meg ...Jeg er i utgangspunktet ikke ute etter tålmodighet.
Seriøst: Det høres ut som du bør skille mellom prosess og smak. Jeg tviler ikke på at du har mye mer erfaring med brygging enn det jeg har. Når det gjelder hva som er godt øl, så tror jeg du med den ovenstående kommentaren forfekter et dogmatisk syn på hvordan godt øl skal smake og at det er en slags opphøyet prosess for å oppnå det.
La meg si det slik: Med mangeogførti år på baken så har jeg smakt mye øl. Jeg har funnet ut hva jeg liker og også at folk liker forskjellige ting. Det finnes ikke noen fasit på hva som er godt øl og hvordan det skal lages (men massevis av erfaring som man kan bygge videre på, selvsagt).
Takk for svaret. Jeg tenkte en stund på hvordan jeg skulle svare på innlegget ditt, og det er mulig jeg misforsto hva du mente.Neida. Mente ikke at det ikke blir godt hvis man ikke venter. Men du sa at kanskje toukers ølet er innenfor rekkevidde med litt godvilje. Forstod det slik at hvis du legger viljen til så er det drikkbart etter to uker.
Takk for svaret. Jeg tenkte en stund på hvordan jeg skulle svare på innlegget ditt, og det er mulig jeg misforsto hva du mente.
Når det gjeldet ølet var det overraskende bra allerede. Det manglet vel smaksmessig kun på karbonering, slik jeg kunne bedømme det. Det var heller ikke helt klart ennå. Ja, jeg mener at det er en mulighet hvis man var i tidsnød å servere dette etter to uker fra bryggedato, men at tre uker nok er bedre, siden det da får karbonert helt ut og klaret seg enda mer.
Grunnen til at jeg kicket på innlegget ditt er at det hørtes ut som du mente at jeg ikke er opptatt av kvalitet. Det er jeg faktisk.
Det overrasket meg rett og slett hvor bra dette ølet var allerede etter 12 dager, spesielt sammenlignet med noe av det jeg har opplevd på kran fra ymse mikrobryggerier. For meg hørtes det ut som du mente at godt øl raskt nærmest er en umulighet.
Vi snakker ikke et stort øl med masse komplekse smaker, høy ABV osv. her. Det er et lyst, lettdrukket og letthumlet øl. Friskt og godt allerede.