Jepp, jeg kan endre utgjæringsprosenten. Jeg tror også at det er slik du sier, Finn, at samme utgjæring brukes uansett.
Problemet er der fortsatt. Hvordan kan jeg beregne den prosenten, gitt at sukker har en annen utgjæring enn resten?
Edit: Lekte meg litt med dette, og oppdaget at jeg hadde gjort en feil underveis. Attentuation var satt til standardverdien 75% fra start, mens jeg oppdaget at jeg i mellomtiden hadde byttet gjær. US-05 har en spesifisert attentuation på 81%, noe som forklarer en del av (men ikke hele) avviket. Lært noe har jeg uansett.
Problemet er der fortsatt. Hvordan kan jeg beregne den prosenten, gitt at sukker har en annen utgjæring enn resten?
Edit: Lekte meg litt med dette, og oppdaget at jeg hadde gjort en feil underveis. Attentuation var satt til standardverdien 75% fra start, mens jeg oppdaget at jeg i mellomtiden hadde byttet gjær. US-05 har en spesifisert attentuation på 81%, noe som forklarer en del av (men ikke hele) avviket. Lært noe har jeg uansett.
Sist redigert: