Finn Berger
Moderator
går du opp med tempen går fg ned, kjør på og flask
- noen ganger. Men det er jo ikke noen naturlov
1.008 høres avgjort ut som endestasjonen, så gjør som Chiefen sier.
går du opp med tempen går fg ned, kjør på og flask
Denne du tenkte på: https://tv.nrk.no/program/FOLA00000...itt-oel-velunt-skal-vaere-drikk-venner-kjaereArgh. Klarer aldri å finne igjen den linken jeg ser etter.. Men den NRK-snutten om tradisjonsbrygging som ligger her et sted på forumet, anyone?
Denne du tenkte på: https://tv.nrk.no/program/FOLA00000...itt-oel-velunt-skal-vaere-drikk-venner-kjaere
takk til deg, denne har jeg ikke sett
Tror det kommer til å bli varmt, ja. Det blir varmere i bøtta enn i rommet, så du kan se for deg temperaturer opp i 27 grader.Hei igjen ølguder! Tenkte at jeg skulle brygge med us-safeale 05 nå til helgen for første gang og lurer derfor på hvor viktig det er med temp.kontroll. Badet jeg har bøtta på holder vanligvis ca 19-20 grader, men nå som været er blitt litt bedre så sliter jeg med å få temp. på under 22. Altså det går ikke høyere enn 22 men allikevel... Dette er vel altfor mye eller?
Takker på forhånd for svar
Er badet det rommet i hjemmet ditt med lavest temp? Høres i tilfelle slitsomt ut...Hei igjen ølguder! Tenkte at jeg skulle brygge med us-safeale 05 nå til helgen for første gang og lurer derfor på hvor viktig det er med temp.kontroll. Badet jeg har bøtta på holder vanligvis ca 19-20 grader, men nå som været er blitt litt bedre så sliter jeg med å få temp. på under 22. Altså det går ikke høyere enn 22 men allikevel... Dette er vel altfor mye eller?
Takker på forhånd for svar
Godt poeng.Synes 19-20 grader på badet høres kaldt ut jeg![]()
US-05 er vel ikke verstingen når det gjelder usmaker. Databladet sier 12-25 grader. Har du ingen rom som er kjøligere?
Hvis ikke så er det bare å kjøre på og håpe det beste. Kan du få kjølt vørteren ned til 16-18 grader når du skal pitche gjæren, så er det jo en god start.
Her er en tråd jeg fant. Mange som hevder at dette er en veldig tilgivende gjær:
https://www.beeradvocate.com/community/threads/optimum-temperature-safale-us-05.53875/