1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tråden for dumme spørsmål.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av 1Morten, 23 Sep 2014.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Det er viktig å kunne holde temp'en i bøtta stabil, også. Går det litt opp og ned er faren for usmaker rimelig høy.
     
    Julian Høstan liker dette.
  2. Aleksander87

    Aleksander87
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Om man har plass, så vil et benkekjøleskap med STC-1000 koste rundt 1000 kr totalt.
     
  3. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Altså jo, jeg har 2 soverom som er kjøligere men tror ikke samboeren setter pris på at jeg legger bøtta inn på rommet til datteren vår på 7 og vårt soverom har hun allerede sagt nei til så det blir badet. Takk for linken! Ser jo at det er noen som har vært heldige. Får åpne vinduet og håpe på det beste

    Takk for svar
     
  4. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er faktisk kaldt, men det tåler de i 2 uker.
     
  5. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Prøver så godt jeg kan. Har instruert familien i å holde døra lukket osv. Lite plass og ølbrygging går visst ikke så bra i sammen
     
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Et lite kjøleskap med en stc1000 er nok den beste løsningen i den situasjonen, ja:).
     
  7. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har bare kontroll på minimumstemperaturen og knapt det om sommeren (nå skal jeg starte med kveik, så da blir ikke det noe problem heller med norske temperaturer). Min opplevelse er at gjæren tåler mer enn man tror av variasjon. Starter man lavt nok, så tåler den å stige fritt under stormgjæringen.

    Jeg tar forbehold om finjustering for brygging på profesjonelt/konkurransenivå. Der holder neppe mine øl mål, selv om jeg selv er godt fornøyd med mine beste. :) Jeg tar også forbehold om særskilt gjærdrevne øl, og kanskje spesielt de belgiske. Her er smaken veldig temperaturavhengig.
     
    Julian Høstan og Finn Berger liker dette.
  8. BrewDerp

    BrewDerp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Hvordan vil den beste måten være for å karbonere øl på flaske uten å stikke om?
    Jeg har stukket om ølet en gang alt og vil ikke utsette ølet for enda en sjans for å oksidere. Er snakk om en imp stout
     
  9. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    BrewDerp liker dette.
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Noen 002-eksperter her? Hva er deres erfaringer med hvor fenoler begynner temperaturmessig?

    Jeg har gjæret en mislykket greie (ikke pga gjæren) på 21 flatt som ei pannekake, etter å ha dratt den opp over 18 timer fra lavere pitchtemp. Jeg synes jeg merker et mikrosopisk hint av fenoler. Eller så er det kanskje 002 i seg selv, mener å kjenne igjen smaken fra da jeg har brukt den tidligere og gjæret på 19-20. Ah, så mye å ta igjen etter et års pause.
     
  11. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Etter nå å ha smakt på vesentlig flere flasker fra denne batchen, så stiger % andelen for flasker uten usmak betydelig, nå ligger jeg rundt 80% ok, 20% papp. Nå begynner jeg lure på om det kan ha vært noe grums i noen av flaskene før tapping.
     
  12. kenneth77

    kenneth77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Pleier dere å desinfisere korkene ved flasking? Jeg har ikke gjort det, men lurte på om det var normalen.
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Man skal vist gjøre det, men jeg gjør det ikke
    virker som det har gått bra
     
  14. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vi hiver dem i en skål med starsan.
     
    Jørgen O og Julian Høstan liker dette.
  15. Julian Høstan

    Julian Høstan
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Samme her
     
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg leste et sted at det kunne få dem til å ruste, og at man burde bruke vodka eller noe istedet, men vi har ikke hatt noen problemer med rustne korker.
     
  17. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg strør dem utover et plastlokk og sprayer med starsan. De ruster hvis de blir liggende våte i ukesvis uten å brukes, men jeg har ikke opplevd rustne korker på ølflasker.
     
  18. infinish

    infinish
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Oppdatering: Jeg tilsatte sukker etter coldcrash og lot det stå noen dager for så å flaske rett fra gjæringskaret. Det fungerer fint.

    Kan virke som om karboneringen gikk litt raskere en normalt.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  19. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Blandet fatene og tappet øl på et nytt og uvasket fat. Kun skylt i starsan. Hvor krise er det?
     
  20. Artur

    Artur
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisann. Mine første tråd her og ville satt pris på litt hjelp på vårt første brygg - ekte nybegynnerspørsmål.

    Vi kjøpte Brewcrafter 25 med Tysk Pilsner som førstebrygg(uviten). Se vedlegg for oppskrift.

    Under meskeprosesen gikk alt greit til vi skulle spyle resten av kornet med vann ca 78 grader. Her brukte vi for lite vann så nå sitter det ca 17 liter i gjæringskaret. Ihht oppskriften skulle vi hatt 25 liter. Ja, vi lærer av våre feil....

    I gjæringskaret tilsatte vi begge gjæringsposene som kom med settet(tilpasset 25 liter brygg). Nå står karet for gjæring i boden i 15-16 grader(i oppskrift: 10-15 grader). Hvordan vil våre feil påvirke sluttresultatet? Er det håp?
     

    Vedlagte filer:

Del denne siden