Jeg vet ikke om dette kvalifiserer til dumt spørsmål, men spørsmål er det iallefall på slutten her:
Jeg brygget denne
brewourgrinch sist torsdag med Wyeast 028 fra 2.7 liter starter der 1/3 gikk til lagring og 2/3 til vørteren (2generasjon, dyrket opp fra starteren satt på originalpakke, stått i kjøleskap i ca 3mnd) og satte den til gjæring i en 27 liter Fermzilla, 23,5 liter vørter.
Spundingventilen ble satt til 0.5 bar, men trykket steg naturlig til ca 0.7 over neste døgn og den hadde en fin stormgjæring med fin krausen. Det har vært litt aktivitet hele tiden, men nokså rolig de siste dagene.
Pga mye krausen satt det en del resten på toppen av karet, så i dag morges lagde jeg bevegelse i karet for å "vaske" toppen så det gikk an å få litt innsikt.
Da jeg gikk ned for å tørrhumle nettopp var det bygd seg opp ny krausen, mer en under første gjæring og jeg hadde store problemer med å få blødd av trykket nok til å kunne åpne (jeg tørrhumler fra topp)
Og etter tørrhumling gikk det bare noen få minutter før trykket var oppe på 0.5 bar igjen...
OG var 1.064 og SG nå var 1.019 (ispindel har lagt stabil på 1.018 siste døgn), estimert FG er 1.017.
Er dette normalt? Har ingen grunn til å tro at det er infisert, smak og lukt var helt fin.