Tråden for dumme spørsmål.

Har et kjøleskap/gjæringsskap som jeg bruker. Når jeg om kort tid får ølet over på fat hadde jeg lyst å brygge et nytt. Blir jo da nødt til å flytte fatet ut av kjøleskapet for å ordne det nye ølet. Tenkte bare å sette det på et rom som var så kaldt som mulig. For så å flytte det tilbake i kjøleskapet når det nye ølet er ferdig og over på fat. Med det utstyre jeg har vil det jo også innebære å koble av co2, men der kan jeg jo av og til sjekke trykket og fylle på litt. Høres dette ut som noe som går greit eller vil det by på utfordringer?
Burde gå helt fint. Gjør av og til det samme selv. Set fatet kaldt og se til at det har trykk. Evt fyll på litt Co2. Husk at ulik temp krever ulik mengde Co2.
 
S 04. Er den fruktig er "nøytral"?
Er det 007 som er ekvivalenten?

Tenker å bruke i et juleøl og evt en mild eller noe. Tror eg må bruke tørrgjær om det skal bli noe i helga.
 
S 04. Er den fruktig er "nøytral"?
Er det 007 som er ekvivalenten?

Tenker å bruke i et juleøl og evt en mild eller noe. Tror eg må bruke tørrgjær om det skal bli noe i helga.
S-04 har i alle fall mindre totale esterer enn US-05, men noe mer enn det vet jeg ikke, har bare brukt den i mørkt øl.
 
S-04 har i alle fall mindre totale esterer enn US-05, men noe mer enn det vet jeg ikke, har bare brukt den i mørkt øl.
Ser for meg en slags skotsk tung juleøl. Og evt enklere.
Hadde tenkt 1318, men tørrgjær har sine fordeler også. Har bare brukt den en gang i nybegynnerfasen min.
Men ønsker en gjær med karakter.
Mulig eg bare må smelle i gang en starter på fredag etter jobb...

Edit. Merker at eg bare surer og tenker høgt her. Det er jo lite konstruktivt.
 
Lurer på om jeg skal begynne med husgjær nå som jeg har fått meg magnetrører, kan det da være så enkelt som å ta vare på f.eks 10% hver gang du setter starter og så snurre opp den igjen hver gang du brygger?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Glyserol (har ei flaske et eller annet sted, 85%) er ganske tyktflytende. Tettheten er tyngre enn vann med sine 1,261. Bør egentlig vises på hydrometeret...

Trur det er snakk om såpass små mengder at det ikke vil gi nevneverdig utslag. Det skal visst ikke så mye til før det gir usmak.
 
Lurer på om jeg skal begynne med husgjær nå som jeg har fått meg magnetrører, kan det da være så enkelt som å ta vare på f.eks 10% hver gang du setter starter og så snurre opp den igjen hver gang du brygger?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Så enkelt er det. Helt klart å foretrekke framfor hund.

(Katt er noe annet, selvfølgelig.)
 
Ser for meg en slags skotsk tung juleøl. Og evt enklere.
Hadde tenkt 1318, men tørrgjær har sine fordeler også. Har bare brukt den en gang i nybegynnerfasen min.
Men ønsker en gjær med karakter.
Mulig eg bare må smelle i gang en starter på fredag etter jobb...

Edit. Merker at eg bare surer og tenker høgt her. Det er jo lite konstruktivt.
Jeg tror ikke S-04 vil gi deg noe preg i den type øl, men den er et monster av en arbeidshest og jeg digger den gjæra, flokkulerer som en helt bare for å vise seg frem i tillegg :p
 
Det er helt motsatt av erfaring jeg har
Gir meg bare usmaker og dårlig utgjæring


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er helt motsatt av erfaring jeg har
Gir meg bare usmaker og dårlig utgjæring


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hva er dårlig utgjæring? Den ligger rundt 70-78%. Hvilke usmaker snakker vi om? Husker du sa at SatanMyMaster var litt syrlig og spurte om S-04, men jeg har ikke merket noen usmaker og jeg har brukt den i Irsk Rød, Porter og Stout.
 
Ser for meg en slags skotsk tung juleøl. Og evt enklere.
Hadde tenkt 1318, men tørrgjær har sine fordeler også. Har bare brukt den en gang i nybegynnerfasen min.
Men ønsker en gjær med karakter.
Mulig eg bare må smelle i gang en starter på fredag etter jobb...

Edit. Merker at eg bare surer og tenker høgt her. Det er jo lite konstruktivt.

Skal du ha litt tung frukt i nesa fra gjæren, skal du bruke wlp002/wyeast 1968/Imperial A09. En tørrgjærversjon er Lallemand London ESB.
 
Tilbake
Topp