Tråden for dumme spørsmål.

AliExpress har fått på plass VOEC, jeg har ikke hatt noen pakker som har stoppet i posten. Selgere skal merke pakkene med VOEC nummeret, men ikke alle gjør det. Så jeg har like greit lagt inn AliExpress sitt VOEC nummer som en del av min adresse. Aner ikke om det hjelper eller har betydning.


Du kan jo velge DHL som fraktalternativ, da har du den normalt i løpet av en uke.
Selv skyr jeg avgiftssultne-DHL som pesten, og lar heller være å handle om det er eneste alternativet. Jeg har i flere tilfeller betalt mer for dyrere og tregere som UPS og EMS.

ePacket tar vanligvis mellom 14 dager og en måned. Har fått på en uke der også, men det er sjelden.
NOK 173.79 34%OFF | DC 12V Brewing Pump Low Noise Durable Homebrew Beer Circulation Brushless Water Pump Home Brew Beer Pumps

Forøvrig får du en kraftige litt dyrere totalpris (inkl frakt)
NOK 514.10 49%OFF | HomeBrew Magnetics Pump Beer Brewing Food High Temperature Resist Electric Pump Stainless SteelInflation Device For Home Brewery
Jepp, hadde glemt/gadd ikke søke opp begrepet (VOEC), ser at Alibaba, eBay, Wish, osv er registrert.
 
Forøvrig får du en kraftige litt dyrere totalpris (inkl frakt)
NOK 514.10 49%OFF | HomeBrew Magnetics Pump Beer Brewing Food High Temperature Resist Electric Pump Stainless SteelInflation Device For Home Brewery
Kommer på 720 kr med frakt og moms, den er gjerne verdt det, er også 220 volt
 
Kommer på 720 kr med frakt og moms, den er gjerne verdt det, er også 220 volt

Jeg skal la andre svare på hva du trenger. :D

Men her en en litt mindre og rimeligere. Søker du på modellnummer er det mulig du kan finne bedre priser på begge.
NOK 299.05 | china guangzhouNew Food grade homebrew Magnetic Drive Pump MP-10RN With Stainless Steel Head
 
Jeg skal la andre svare på hva du trenger. :D

Men her en en litt mindre og rimeligere. Søker du på modellnummer er det mulig du kan finne bedre priser på begge.
NOK 299.05 | china guangzhouNew Food grade homebrew Magnetic Drive Pump MP-10RN With Stainless Steel Head
Trenger kanskje bare slik til 202 kr all inkl, 550 kr for den du linket

 
Hos Petit Agentur ser jeg at europeiske 2018 humler er dyrere enn 2019 feks Mandarina. Og Magnum 2020 er billigere enn 2019, (selv om den står oppført med høyere alphasyre%). Noen som aner grunnen. Dårlig sesong for aromahumler i 2019, (og enda dårligere sesong for alpha i 2020) ... eller lok fra lev?
 
Kan jeg putte whirlfloc og gjærnæring i gjæringskaret? Brygger med ekstrakt sett
Whirlfloc is essentially Irish Moss and purified carrageenan. It needs to be boiled to induce a negative charge, which in turn attracts positive charged particles in the boil (i.e. proteins) to assist them to crash out in the cold break. Adding in the fermenter would do nothing.

Gjærnæring er unødvendig om du bruker tørrgjær
 
Mørkt øl som blir DÅRLIGERE ved lagring :confused: .Jeg brygget en porter i november i fjor der den eneste tilsettingen var presskannekaffe. Over nyttår så brygget jeg en imperial stout der jeg ikke tilsatte noe annet enn sukker i slutten av kok.

Med det samme så var jeg meget fornøyd med de og tenkte at disse komme til å bli helt utmerket med lagring,imperial stouten tok jeg tilogmed en simultansmaking med NØ Imperial stout sin og den var slettes ikke ulik.

MEN etter 3-4 måneders lagring er det dukket opp en usmak.En ganske fremtredende og stikkende bismak som ikke kan sammenlignes med humlebitterhet.Ellers så virker ølet greit både når det gjelder lukt og smak.

Noen som har en formening om hva som kan ha skjedd ?
 
Dere som er gode på Lager/w-34/70:
Tenkte "set and forget" metoden, 14 grader/18 dager + 18 grader/3 dager. Deretter lagering.
Ser ut som en grei plan?
 
Helt grei...sjøl gjærer jeg lagere nede på 11 grader..
Hadde sikkert vært optimalt med 11 grader men jeg styrer med vannpumpe og skifte av is. Så før en glycolkjøler tryller seg på plass kjører jeg 14 grader inntil videre :) 34/70 skal vel tåle litt høyere temp uten at det går utover resultatet etter det jeg har hørt? Jeg har ingen erfaring med om det stemmer...
 
Hadde sikkert vært optimalt med 11 grader men jeg styrer med vannpumpe og skifte av is. Så før en glycolkjøler tryller seg på plass kjører jeg 14 grader inntil videre :) 34/70 skal vel tåle litt høyere temp uten at det går utover resultatet etter det jeg har hørt? Jeg har ingen erfaring med om det stemmer...
"Uten at det går ut over resultatet" skal jeg ikke gå god for i absolutt alle sammenhenger, siden jeg ikke har mulighet for konsistente undergjæringstemperaturer, men jeg har brukt W-34/70 opp til 18-20 grader uten usmaker, og har fått mye øl jeg liker med W-34/70 mellom 16 og 18 grader.
 
Sist redigert:
"Uten at det går ut over resultatet" skal jeg ikke gå god for i absolutt alle sammenhenger, siden jeg ikke har mulighet for konsistente undergjæringstemperaturer, men jeg har brukt 34/70 opp til 18-20 grader uten usmaker, og har fått mye øl jeg liker med W-34/70 mellom 16 og 18 grader.
Er vel ikke nødvendig med diacetylrast heller da?
Lurer på om det er nødvendig når den gjærer på 14...
 
Mørkt øl som blir DÅRLIGERE ved lagring :confused: .Jeg brygget en porter i november i fjor der den eneste tilsettingen var presskannekaffe. Over nyttår så brygget jeg en imperial stout der jeg ikke tilsatte noe annet enn sukker i slutten av kok.

Med det samme så var jeg meget fornøyd med de og tenkte at disse komme til å bli helt utmerket med lagring,imperial stouten tok jeg tilogmed en simultansmaking med NØ Imperial stout sin og den var slettes ikke ulik.

MEN etter 3-4 måneders lagring er det dukket opp en usmak.En ganske fremtredende og stikkende bismak som ikke kan sammenlignes med humlebitterhet.Ellers så virker ølet greit både når det gjelder lukt og smak.

Noen som har en formening om hva som kan ha skjedd ?
På generelt grunnlag er det infeksjon og/eller oksidering som slår meg som naturlige kandidater.
 
Mørkt øl som blir DÅRLIGERE ved lagring :confused: .Jeg brygget en porter i november i fjor der den eneste tilsettingen var presskannekaffe. Over nyttår så brygget jeg en imperial stout der jeg ikke tilsatte noe annet enn sukker i slutten av kok.

Med det samme så var jeg meget fornøyd med de og tenkte at disse komme til å bli helt utmerket med lagring,imperial stouten tok jeg tilogmed en simultansmaking med NØ Imperial stout sin og den var slettes ikke ulik.

MEN etter 3-4 måneders lagring er det dukket opp en usmak.En ganske fremtredende og stikkende bismak som ikke kan sammenlignes med humlebitterhet.Ellers så virker ølet greit både når det gjelder lukt og smak.

Noen som har en formening om hva som kan ha skjedd ?
Hvordan vil du beskrive usmaken?
 
Helt grei...sjøl gjærer jeg lagere nede på 11 grader..
Ja, gjør det samme, men det er jo ett hett tema. Noe av det første jeg møtte på vei inn i bryggehobbyen var ... la oss kalle det «advarseler» rundt Brülosophy sine «eksperimenter». Jeg synes det de gjør er interessant, men pga alle ... myter(?) rundt lager, har jeg vært konservativ. De to siste (lagere) jeg har brygget, kjørte jeg én på 14 C, (vanlig trykk), så én på 16C, men under trykk (ca 10 psi). Begge ble fine.
Neste lager blir 30l + 10l, da tester jeg 10l på 18C, (har bare ett kjøleskap til gjæring).

Det som overbeviste meg var dette «eksperimentet»:
39 ølinteressert mennesker, og halvparten BJCP dommere kan ikke smake forskjell? Det er godt nok for meg, (at jeg ihvertfall prøver ...).
 
Ja, gjør det samme, men det er jo ett hett tema. Noe av det første jeg møtte på vei inn i bryggehobbyen var ... la oss kalle det «advarseler» rundt Brülosophy sine «eksperimenter». Jeg synes det de gjør er interessant, men pga alle ... myter(?) rundt lager, har jeg vært konservativ. De to siste (lagere) jeg har brygget, kjørte jeg én på 14 C, (vanlig trykk), så én på 16C, men under trykk (ca 10 psi). Begge ble fine.
Neste lager blir 30l + 10l, da tester jeg 10l på 18C, (har bare ett kjøleskap til gjæring).

Det som overbeviste meg var dette «eksperimentet»:
39 ølinteressert mennesker, og halvparten BJCP dommere kan ikke smake forskjell? Det er godt nok for meg, (at jeg ihvertfall prøver ...).
Jeg har gjæret lager både tradisjonelt og etter hurtigmetoden, og kan ikke si jeg merker noen forskjell i løpet av levetiden på en batch her på gården( som kan være ganske så kort på lagerøl)

Det jeg har lest på Brulosophy og andre steder er at tradisjonelt gjæret lager visstnok skal ha bedre lagringsstabilitet enn hurtiggjæret, men som over... så lenge overlever ikke en batch hos meg.

Grunnen til at jeg foretrekker 11grader er at jeg har en gammel potetkjeller på gården som jeg bruker til ølkjeller. Da er det bare å pitche og ned i kjelleren med karet..set'n forget... 2-3 dager diacetylrast etter rundt tre uker og flask... For meg er det det enkleste.
 
Hvordan vil du beskrive usmaken?
Litt vanskelig å beskrive,men det er en litt stikkende metallisk smak som kun kjennes bak på tunga m.a.o ikke i hele munnen.
Ølet er godt drikkendes,men den metallsmaken som ligger der bak på tungen som en nål er veldig irriterende og spesielt når den etterhvert er fremtredende både på porteren og imperial stouten.
 
Tilbake
Topp