Åssen blir karboneringa da? Tilstrekkelig for en pils?Jeg kjører 2 på 0,5 og én på 0,33
 
					
				 www.brewersfriend.com
						
					
					www.brewersfriend.com
				Perfekt, takk!Det skulle tilsvare 2.4 -2.8 vol hvis det er snakk om sukkerbitene til Eldorado. De veier nok så nøyaktig 2 g
Litt avhengig av temp på ølet ved tapping

Beer Priming Sugar Calculator | Brewer's Friend
Calculate precisely how much priming sugar to add at bottling time (bottle priming) for your home brewed beer. Works with a variety of priming sugars.www.brewersfriend.com
Belgisk gjærer jeg i Allrounder 60L, problem løstVis vedlegget 61707Hvorfor insisterer alltid WLP530 på å forsøke ødelegge gjærlåsene mine?
Jeg prøvde å lure gjengen fra Westmalle ved å fordele et normalt brygg på to 30-litere. 13 liter i hver, altså. Men neida; de klatra opp og ut. De belgiske fenolske gjærtypene er visst nærmere villgjær reint genetisk enn andre cerevisiae-typer, og det er ikke vondt å forstå når en ser hvordan noen av dem oppfører segBelgisk gjærer jeg i Allrounder 60L, problem løst
Sånn som du beskriver det, høres det ut som om det kan være en god slump villgeit i dem også...Jeg prøvde å lure gjengen fra Westmalle ved å fordele et normalt brygg på to 30-litere. 13 liter i hver, altså. Men neida; de klatra opp og ut. De belgiske fenolske gjærtypene er visst nærmere villgjær reint genetisk enn andre cerevisiae-typer, og det er ikke vondt å forstå når en ser hvordan noen av dem oppfører seg.
Tror ikke Finn bruker kveik.Sånn som du beskriver det, høres det ut som om det kan være en god slump villgeit i dem også...
Kan det være at det blir litt hett for disse villstyringene i gjæringskaret? Vet jeg banner i kjerra nå, men kanskje du bør investere i en slags temperaturkontroll for holde dem i sjakk? Har brukt Westmalle mange ganger, men har aldri opplevd ukontrollert gjæring – selv med 1/3 headspace.Jeg prøvde å lure gjengen fra Westmalle ved å fordele et normalt brygg på to 30-litere. 13 liter i hver, altså. Men neida; de klatra opp og ut. De belgiske fenolske gjærtypene er visst nærmere villgjær reint genetisk enn andre cerevisiae-typer, og det er ikke vondt å forstå når en ser hvordan noen av dem oppfører seg.
Godt spørsmål, men svaret er nei. Jeg har styring på temperaturen. Jeg gjærer lavt, og det skjer ikke voldsomme ting. Det bare bygger seg opp mye skum.Kan det være at det blir litt hett for disse villstyringene i gjæringskaret? Vet jeg banner i kjerra nå, men kanskje du bør investere i en slags temperaturkontroll for holde dem i sjakk? Har brukt Westmalle mange ganger, men har aldri opplevd ukontrollert gjæring – selv med 1/3 headspace.
Vanskelig å si ut fra et bilde. Som regel vil en starter være ferdig etter 24 timer. La den stå et par timer på benken. Hvis den klarner i toppen, er den den ferdig. Det er selvsagt også bare å ta en måleprøve. Har den gått ned til 1.006-7, ser er du i mål.Vis vedlegget 61792Er denne ferdig?
Vis vedlegget 61792Er denne ferdig?
Jeg har endt opp med å alltid ta prøve. Når jeg kan si med sikkerhet at den er gått ferdig, har den ganske sikkert også stått for lenge. Jeg heller litt mot en modifisert versjon av det Palmer anbefaler. Han sier at den skal av etter at halve tida er gått, men det er et nokså håpløst råd, for du har ingen måte å vite når halve tida fram til ferdig er nådd. Så jeg tar en prøve når jeg mistenker at det begynner å gå mot slutten, og så tar jeg den av om prøven har kommet ned på 1.012/13 - nåja, i det landskapet der, det er ikke så nøye. Da regner jeg med at det samme skjer som skjer i et vanlig brygg, nemlig at gjæren utnytter de siste restene av sukkeret til å legge seg opp næringslagre (glykogen). Og det har jeg ganske sterk tru på at er helt vesentlig, siden den trenger denne energien når den skal syntetisere steroler og lipider i den første fasen - "adaptasjonsfasen/tilpasningsfasen/lag time" - etter at vi har oksygenert vørteren.Vanskelig å si ut fra et bilde. Som regel vil en starter være ferdig etter 24 timer. La den stå et par timer på benken. Hvis den klarner i toppen, er den den ferdig. Det er selvsagt også bare å ta en måleprøve. Har den gått ned til 1.006-7, ser er du i mål.
 
					
				 www.ssbrewtech.com
						
					
					www.ssbrewtech.com
				Ja så lenge vekta går greit, ss sine ser ut til å tåle 113kg mens de fra biltema tåler 70kgNoen sjans for at dette gjør samme nytta som det der mon tro..?

Hjul med sving og bremse, 100 mm
Transporthjul med rullelager, slitebane av gummi, metallfelg.www.biltema.no

HD Casters | Unitanks, Chronicals, Brites, and Modular Brew Cubes
Designed to make moving unfilled brewing vessels easier. HD casters are designed for use on our fermenters and brite tanks 1BBL and under. Also can be used with our Ss Grain Mill Cart and other modular Brew Cubes. Not for use with our Nano Jacketed Unitanks. Stainless Steel caster frame with...www.ssbrewtech.com
