loebrygg
Norbrygg-medlem
Temperaturen utligner kanskje ganske fort?
Det blander seg fort. Blir samme samme som dekoksjon sånn sett
Temperaturen utligner kanskje ganske fort?
Starter du oppkok under skylling? Hvor lang tid tar det å skylle med 10 liter?Merka stor forskjell på kjære gamle Brewstern og 25 liter, kontra 55 på BZ. Det tok vel en time før koken starta.
Ja, starter alltid direkte med det.Starter du oppkok under skylling? Hvor lang tid tar det å skylle med 10 liter?
Rører du i mesken mens du skyller? Jeg liker å bruke i alle fall 20-30 min på 15 liter skyllevann.Ja, starter alltid direkte med det.
Har ikke tatt tiden, men kan tenke meg 10 -15 min alt ettersom hvor mye jeg rørte underveis.
Ja, det er effektivt for utbyttet. Har mer kontroll på å treffe riktig OG, ialle fall.Rører du i mesken mens du skyller? Jeg liker å bruke i alle fall 20-30 min på 15 liter skyllevann.
Når du rører, sørger du antakelig for raskere gjennomstrømming - og det skulle i alle fall i teorien gi dårligere utbytte. Dessuten sørger du for å dra med maksimalt med grums. Det er kanskje ikke så farlig, men det gir jo noe mer grums i neste steg, også - altså som bunnfall etter kok.Ja, starter alltid direkte med det.
Har ikke tatt tiden, men kan tenke meg 10 -15 min alt ettersom hvor mye jeg rørte underveis.
Min erfaring er at så lenge du ikke rører helt i bånn har du fortsatt en god filtereffekt.Når du rører, sørger du antakelig for raskere gjennomstrømming - og det skulle i alle fall i teorien gi dårligere utbytte. Dessuten sørger du for å dra med maksimalt med grums. Det er kanskje ikke så farlig, men det gir jo noe mer grums i neste steg, også - altså som bunnfall etter kok.
But if it ain't broke, ....
Effektivt for utbytte? Er mye større sjans for kanalisering i mesken når du rører, og nei, det er ikke noe problem om vørteren under maltrøret koker under skylling.Ja, det er effektivt for utbyttet. Har mer kontroll på å treffe riktig OG, ialle fall.
1l/ 2min? Så lenge tror jeg ikke jeg har holdt på.
Kan det skje noe galt med høyere temperatur i vørteren under oppvarming til kok, når vi skyller?
78,5 nå sist.Hva er meskeeffektiviteten din?
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.Effektivt for utbytte? Er mye større sjans for kanalisering i mesken når du rører, og nei, det er ikke noe problem om vørteren under maltrøret koker under skylling.
Da har du jo en grei effektivitet i alle fall. Ja det renner mer og fortere fordi vannet finner en raskere vei FORBI kornet og ut av maltrøret.78,5 nå sist.
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.
Brygghuseffektivitet handler mest om svinnet i kjelen, slanger, filter og evt motstrømskjøler.78,5 nå sist.
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.
Din. Å røre under syklinga hjelper klart på utbyttet her hos meg, ihvertfall.
Må ha lest for mange innlegg om ribbeinsbrudd i det siste. Skyllinga, selvsagt.utbytte av syklinga?
Merkelige bryggeteknikker folk har....Din. Å røre under syklinga hjelper klart på utbyttet her hos meg, ihvertfall.
Sjukt bra presiseringFORBI
Jeg heller sakte fra litersmål, og fordeler så jevnt over hele rista som jeg kan. Jeg har ikke satt opp noe avansert sprinkelspredersystem.så er det noe vesentlig galt med hvordan man skyller uten å røre(i en kompaktbrygger og kontinuerlig skylling).
Det jeg mente er at når meskevann og skyllevann er fulgt ift BFs kalkulering, så har jeg for lite vørter til kok. Da tilsetter jeg jo mer vann, men følelsen er jo at noe ikke er helt riktig.Å få for lite væske til kok er sært, man vet hvor mye man skal ha med til kok og dermed skyller man til den mengden er oppnådd.
Har fått overraskende mye respons på dette, og det er jo trygt og godt for gode valg og brygg.3 valg da, kjøp større skyllevannsvarmer, tynnere mesk eller bruk kaldt vann, pick your poison.