1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Villhumle?

En tråd i 'Råvarer' startet av Keyakoo, 10 Sep 2017.

  1. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    En kompis av meg var ute for å sanke tindved til et fremtidig brygg, og kom over masse villhumle som vokste sammen med bæra. Den har en frisk duft som kan minne om saaz, kanskje mosaic. Smaker rimelig heftig bittert. Har nå 200gr av denne, vurderer å lempe den i en øl med norsk malt og kveik. Hva tror ekspertene? Blir ikke brygget med det første, så kan det være lurt å tørke humla? I ovn på lav varme f.eks? Eller er det lurest å fryse det ferskt?
    received_10154777684096669.jpeg
     
  2. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Grav opp rota og plant i hagen fort som f
    Kan være en av de 7 orginale norske humlene og den smaker fortreffelig
     
  3. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Kan man ikke ta avlegger av den og heller la den stå så man kan høste et annet år?
     
  4. JMD

    JMD
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Problemet er vel egentlig og vite hvor høy alfasyre det er i humlen .
    Den vil vel varierer fra år til år , så det er ikke lett og bergene mengde humle i øl .
     
  5. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Tørket den og brukte senere i en batch med norsk malt, kveik, og granskudd. Mulig kveiken overdøvde smaken, men det var i alle fall ingen voldsom aroma. Det ble en øl som minnet mest om en skikkelig klassisk lager/pils! Veldig god
     
    Finn Berger liker dette.
  6. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hvilken kveik da?

    Sent via Tapatalk
     
  7. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Lida. Aldri opplevd en kveik som har lagd pils på så kort tid!
     
  8. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Trodde det var Muri kveiken som hadde lager egenskaper. Må lese med opp på Lida kveiken da.

    Sent via Tapatalk
     
  9. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Fant denne humleplanten nært et boligfelt.
    Plukket med de konglene jeg så.
    Synes det lukter vitløk?
    Går det greit å vakumere de og legge de i fryseren?
    Eller må jeg tørke dem først. IMG_20190908_152046031-picsay.jpg
     
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg ville ha tørka dem først. Eller, nei, jeg ville ha kasta dem først. Humle som lukter løk/hvitløk ville jeg ikke ha brukt. Men ellers ville jeg ha tørka dem. Det kan visst sette klorofyllsmak hvis ikke.
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Enig. Hvis de luktet hvitløk på stammen ville jeg ikke orket å plykke de engang. Humle er ikke som smaragder.
     
    Mc. liker dette.
  12. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Er nok best å kaste de. Det var noen i familien som ringte og var veldig stolt over at de hadde funnet humle til meg. Måtte jo bare dra dit og plukke de.
    De er nok veldig spent på hvordan ølet blir........ :confused:
     
    erikraude liker dette.
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Grav opp en rhizom og plant hjemme.. fin prydbusk om det viser seg at den ikke skulle duge til øl iallefall.
     
  14. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Tja.
    Kan jo plante den rundt omkring der jeg bor.
    Selv har jeg både Cascade og Fuggles i jorda samt Phoenx rhizom i kjøleskap for å plante ut til våren.
    Tror det får holde .
    Kan kanskje teste den som bitterhumle ? Hadde vært moro å fått brukt den.
     

Del denne siden