Tråden for dumme spørsmål.

673f9dff9950f8d92e98f577f4524817.jpg



Bror skall også opp. Det er i grunnen han so er sjef på bygginga .......,.,,,,
Sent from my iPhone using Tapatalk

ccea1b4d59ab777b655ae850b9a1810d.jpeg


God Morgen Brygge Norge



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Se etter E-stoffer i de lave 200-nummerne. Sorbinsyre og Kaliumsorbat er mye brukt.

På pakken til den jeg brukte står det: Ingredienser; Juice fremstilt fra konsentrat og vann. Varmebehandlet og aseptisk pakket.

That’s it. Når jeg sjekket tabellen for næringsinnhold blir jeg heller ikke klokere.
 
Har kun begrensede tall for drikkevannet her jeg bor, og i tillegg går vannet lange veier i rør før det kommer fram. Gir det særlig mening med vannjustering når man vet lite om vannet? Har jerninnhold, pH, alkalitet og kalsiuminnhold ut fra renseanlegg. Holder det? Hva er enkleste måte å komme i gang (det ser ut som jeg mangler vesentlige data som trengs i f.eks. kalkulatorene til brewersfriend).
 
Gjærer en Vestkyst nå som skulle hatt OG på ca 1070, jeg endte på 1062.
Den skal ned til 1015, men målte i dag en uke etter den ble brygget, og den er på ca 1010-1009!
Så, da ender jeg jo opp med ca % som jeg skal allikevel.

Har dette noe og si på det endelige resultatet i smak?
Smakte bra forøvrig.
 
Gjærer en Vestkyst nå som skulle hatt OG på ca 1070, jeg endte på 1062.
Den skal ned til 1015, men målte i dag en uke etter den ble brygget, og den er på ca 1010-1009!
Så, da ender jeg jo opp med ca % som jeg skal allikevel.

Har dette noe og si på det endelige resultatet i smak?
Smakte bra forøvrig.
Høres nesten ut som du har meska på lavere temperatur enn planlagt. Du vil jo få et øl med tynnere kropp en planen var, men det kan jo absolutt bli godt øl allikevel.
 
Høres nesten ut som du har meska på lavere temperatur enn planlagt. Du vil jo få et øl med tynnere kropp en planen var, men det kan jo absolutt bli godt øl allikevel.

Hm, alright.
Får bare se hvordan det går.
Skal tørrhumles snart, og som sagt viket det veldig greit på smak.
 
Gjærer en Vestkyst nå som skulle hatt OG på ca 1070, jeg endte på 1062.
Den skal ned til 1015, men målte i dag en uke etter den ble brygget, og den er på ca 1010-1009!
Så, da ender jeg jo opp med ca % som jeg skal allikevel.

Har dette noe og si på det endelige resultatet i smak?
Smakte bra forøvrig.

Kalibrert hydrometerrt? Rett temperatur? Jeg syns det ser ganske innafor om det viser noen poeng lavere enn virkeligheten [emoji51] Begge verdiene er jo for lave. Og noenlunde i vater om det er feil i målingene.
 
Tilbake
Topp