Brygger 20 og 12 liters batcher, kremt kremt, i en 15 liters ikea kasserolle... Så jeg skulle gjerne hatt en større kasserolle så jeg kunne gjort helkok også på 20 liters batchene, men det var den ventilatoren da. For all del, jeg klarer ikke smake forskjell på en 12 liters batch og en 20 liters batch av samme øl etter jeg gikk over til å bruke flaskevann til å toppe opp med.Ja, det er hverfall teorien. Nå har jeg ikke forsøkt det i praksis så vi får se
men du slipper i hvertfall å holde varmen oppe ved store kjeler på komfyren
Nå vet jeg ikke hvor store batcher du brygger, men 15 liter til kok er ikke no problem her
Jeg har så langt trivdes godt med DME og minimesk/steep, men jeg prøver jo gjøre dette lønnsomt og da må jeg kjøpe DME i store sekker (22kg), det finner jeg kun hos bryggselv og de har ikke hatt hvete DME på måneder og jeg er glad i hveteøl, så jeg ser jo hvordan ekstrakt også er begrensende.Du får finne ut hva du liker best selv, det er ikke no galt i ekstrakt, drev lenge med partial mash selv og var fornøyd med det.
Bare nå i det siste jeg har oppgradert litt
Jeg pleier å bruke 3ml på lyse brygg for å ende på 5.2-5.3 på mine 12.5L batcher. Så det du skisserer her virker perfekt ut fra mine erfaringer.
Ja tanken slo meg, du har vel litt peiling på Brewing Classic Styles boka, er det en spesiell porter jeg burde kjøpe eller kan jeg bare handle Hansa sin? Jeg skal brygge denne:
Vis vedlegget 42321
Det går sikkert fint å ta av litt. Det er jo ikke som du kommer til å få det til å bli i karet uansett. I dag morges valgte jeg å la det gå utover soveromsgulvet, men en desinfisert øse er selvsagt også en mulighet. Det er det fine med å være hjemmebrygger, man velger selv hvordan man vil løse livets små og store utfordringer.Overflow
Jeg har et brygg med K-97 (Kölsch) og har fått litt overflow i gjæringskaret. Er det bare å bruke en desinfisert øse og skumme av eller vil jeg da fjerne noe som gjæringsprosessen trenger?
Og medbryggeren var enig i dette valget?Det går sikkert fint å ta av litt. Det er jo ikke som du kommer til å få det til å bli i karet uansett. I dag morges valgte jeg å la det gå utover soveromsgulvet, men en desinfisert øse er selvsagt også en mulighet. Det er det fine med å være hjemmebrygger, man velger selv hvordan man vil løse livets små og store utfordringer.
Vi hadde ikke diskutert alternativene i forkant, men ut fra morgenens evalueringsmøte ser jeg ikke bort fra at hun, som Odd, er av øse-typen. Jeg har siden da konvertert til blowoff og håper å finne gehør for dette syn i kveldens drøftinger.Og medbryggeren var enig i dette valget?![]()
Det var vel litt for mye informasjon...I dag morges valgte jeg å la det gå utover soveromsgulvet...
Men planen om en blowoff-løsning reagerte du ikke på?Det var vel litt for mye informasjon...
Nei, hvorfor skulle jeg det?Men planen om en blowoff-løsning reagerte du ikke på?![]()
Kjøre den i Sodastreamen på kjøkkenet....?Jeg har noen flasker Barley Wine igjen fra 2016
nydelig på smak, men problemet er at den fortsatt er helt flat (wlp007)
Er det en god ide og fylle over på fat og karbonere kunstig?
eller er den no annet smart man kan finne på?
Kan du ikkje rehydrere cbc-1 og snike nokre dråpar oppi og korke på nytt?Det er akkurat det, nå er vel ikke et lite oksidasjonspreg så farlig i en BW
men ser det bare er 4 liter igjen, så da spørs det om jeg gidder