MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
Hvor lenge kan jeg lagre kvernet malt?
Hvor lenge har du behov for å lagre det?Hvor lenge kan jeg lagre kvernet malt?
Var på Strømmen i dag og kjøpte Barke til en Helles som kanskje brygges allerede søndag. På litt impuls kjøpte jeg samtidig en pose kverna Eraclea. Skal jeg følge bryggeplanen blir det liggende i ca. 2 mnd, men kan jo også brukes om drøye 3 uker. Har ikke store nok poser til å vakuumpakke.Hvor lenge har du behov for å lagre det?
Skal du lagre det lenge, er det sikkert en fordel om du kan vakumere det - men generelt trur jeg det ikke gjør så mye skade om det blir liggende noen måneder.
En test: https://forum.norbrygg.no/threads/basemalt-til-a-ha-i-hylla.43504/page-2#post-556126
- og litt diskusjon rundt det her: https://forum.norbrygg.no/threads/basemalt-til-a-ha-i-hylla.43504/page-2#post-556126
Det der går bra. Men du må niok ta en tur til, ja ...Var på Strømmen i dag og kjøpte Barke til en Helles som kanskje brygges allerede søndag. På litt impuls kjøpte jeg samtidig en pose kverna Eraclea. Skal jeg følge bryggeplanen blir det liggende i ca. 2 mnd, men kan jo også brukes om drøye 3 uker. Har ikke store nok poser til å vakuumpakke.
kjøpte samtidig 100g Floormalted, Eraklea og Barke som jeg skal lage te på for å sammenligne mot Bestmaltz. Alt skjedde litt på impuls så kom på i ettertid at jeg også burde kjøpt Weyer pils og pils ekstra lys …
Barke Munich fikk kjempeomtale i en av de siste experimental-podcastene, så gjerne denJeg slapp ut av koronaisolasjon på tirsdag, og det første jeg gjorde var å dra til Strømmen Hjemmebrygg.
Mats fortalte at de var litt usikre på om de skulle ta sjansen på å ta inn Eraclea, men de prøvde en pall og det har solgt bra.
Jeg setter pris på at vi har mindre aktører på markedet som kan gjøre sånt - så innebærer det også at vi entusiaster følger opp!
Kanskje vi skulle hinte om Barke Munich eller Vienna også?![]()
Har ikke lagt merke til noe luktforandring, men det blir tyngre for maskin. Jeg knakk viskermotoren min nå sist, hvis en kverner på samme hastighet og størrelse mellom valsene har det da noe fordel å fukte malten? Bortsett fra litt mindre støv.Fukta maltet før kverning for første gang i dag, og det var en game-changer mtp støv iallefall.
Men er det normalt at det lukter fjøs av fuktet malt?
nei - du bør holde kuene unnaFukta maltet før kverning for første gang i dag, og det var en game-changer mtp støv iallefall.
Men er det normalt at det lukter fjøs av fuktet malt?
Skjønner hva du mener, og jeg vil si ja. Ikke direkte "fjøs", men man kan vel lukte en assosiasjon der, spørs hvilket malt og.Fukta maltet før kverning for første gang i dag, og det var en game-changer mtp støv iallefall.
Men er det normalt at det lukter fjøs av fuktet malt?
Dette var norsk gårdsmalt, pils og pale, så kanskje ikke helt unaturlig?Skjønner hva du mener, og jeg vil si ja. Ikke direkte "fjøs", men man kan vel lukte en assosiasjon der, spørs hvilket malt og.
Hvis det er fra Norsk Malt, så vil jeg si at du får den lukta (iallefall for noen år siden, da jeg håndterte den).. Det er eneste norske malten jeg har prøvd, og opplevd det samme.Dette var norsk gårdsmalt, pils og pale, så kanskje ikke helt unaturlig?
Måtte slå ut ei øl i høst, som var brygga med Norsk pilsmalt. Tror den hadde stått for lenge i den kraftfôr sekken som de bruker.Hvis det er fra Norsk Malt, så vil jeg si at du får den lukta (iallefall for noen år siden, da jeg håndterte den).. Det er eneste norske malten jeg har prøvd, og opplevd det samme.
For dumt spørsmål?Skal til å prøve meg på en Vienna Lager basert på Simpsons Munich Malt som base malt. Men nå ser jeg (eller rettere sagt, Brewer's Friend ser at ...) dette maltet kun har en Diastatic power (DP) på 25 (Lintner). Sjekket produsentens data ark, og der var den enda lavere, på 20. Spesialmaltet bidrar ikke med noe, så mitt spørsmål er om dette blir et problem? DP skal vel være 30 eller høyere.
Nei.For dumt spørsmål?
Jeg syns 10 til 14 dager på det trykket er finfint, og når det er ferdig karbonert kan du koble av uten å miste karboberingen om det er ønskelig, og koble til når du skal tappeApropos fat... Frem til helgen som var hadde jeg aldri satt mine ben i et fat, men nå sitter jeg med et som jeg har fylt med pils. Det står på 4 grader med 0,8 bar og iflg en tabell på ølbrygging.no skal det da være karbonert til helgen. Nå er jo pils langt fra drikkeklart da så ølet skal jo bo i det fatet en 7-8 uker til.
Da blir det litt grubling her; Ska dette virkelig stå med CO2 tilkoblet hele tiden eller vil det være som med flaske... at såsnart ølet er karbonert så holdes karbonering i en lukket beholder? Frøvd å lese meg opp på temaet men det jeg leser spenner fra frakobling etter karbonering til at flaska skal stå tilkobla fra fatet er fylt til det er tømt...
Du kan koble det fra, men det gjør heller ikke noe å ha det kobla til på serveeingstrykk. Hvis du trenger tilkoblinga til noe annet kan du karbonere fatet på fem minutter og så sette det bort mens du venter på at det skal modne, men hvis du likevel har en ledig gasskobling er det ikke noe i veien for å koble det til på riktig trykk og la det stå sånn til fatet er tomt.Ska dette virkelig stå med CO2 tilkoblet hele tiden eller vil det være som med flaske... at såsnart ølet er karbonert så holdes karbonering i en lukket beholder? Frøvd å lese meg opp på temaet men det jeg leser spenner fra frakobling etter karbonering til at flaska skal stå tilkobla fra fatet er fylt til det er tømt...