Jeg hadde det tidligere, måtte stramme hardere. Problemet løst.Da jeg skulle bytte (stor) sodastream-flaske på kegeratoren i dag, opplevde jeg at jeg ikke får det tett - det siver ut masse gadd mellom overgangen mellom Kegland-regulatoren og flaska. Flaskene ser for det blotte øye helt like ut,og det er en tynn, svart pakning mellom flaske og overgang. Noen andre som har opplevd dette?
Edit: Jeg prøvde med en annen flaske nå også, med samme resultat.
Hmm. Jeg prøvde å stramme så hardt jeg kunne, tok også i bruk skiftenøkkel, uten hell.Jeg hadde det tidligere, måtte stramme hardere. Problemet løst.
Ny pakning pleier å fikse det derHmm. Jeg prøvde å stramme så hardt jeg kunne, tok også i bruk skiftenøkkel, uten hell.
Jeg bruker ikke den der, så jeg har ingen erfaring. Råfrukt/sukker kan jo forklare høy utgjæring. Men at du kan komme opp på 90% på normalt vis med en 100% malt-grist har jeg lita tru på.US-05 kan i noen tilfeller få mye høyere utgjæring enn estimert. Stor andel ris eller mais i gristen f.eks. Men også uten noen helt logisk forklaring.
Klarte 87% utgjæring med AEB Fermolager nå nylig. En real overpitch, mesket på 62 grader i 2 timer, helt fersk 500g pakkeJeg bruker ikke den der, så jeg har ingen erfaring. Råfrukt/sukker kan jo forklare høy utgjæring. Men at du kan komme opp på 90% på normalt vis med en 100% malt-grist har jeg lita tru på.
80%-formuleringa gjaldt cerevisiae, om jeg husker rett. De pastorianusene jeg bruker, kommer fort opp på 82/83%, og jeg har vært oppe på 85 - til tross for at jeg alltid bruker et langt steg på 72, som stort sett bare gir dekstriner.Klarte 87% utgjæring med AEB Fermolager nå nylig. En real overpitch, mesket på 62 grader i 2 timer, helt fersk 500g pakke![]()
Kjører stort sett 5,2(kalkulert av app) og jeg liker å tyne lagerølene mine ned, vel stort sett, Brooklyn klonen gikk jeg andre veien, og de det er snakk om er lettøl og de pleier å komme seg godt ned på 1.004-1.006 plan80%-formuleringa gjaldt cerevisiae, om jeg husker rett. De pastorianusene jeg bruker, kommer fort opp på 82/83%, og jeg har vært oppe på 85 - til tross for at jeg alltid bruker et langt steg på 72, som stort sett bare gir dekstriner.
Når du mesker på 62, kan du, hvis du samtidig har rimelig lav pH, få god effekt av limit dekstrinase'n. Det vil gjøre gjærbart sukker av greinkløft-dekstrinene, og det bør bli veldig merkbart.
Jeg skriver litt om dette i denne artikkelen her på forumet: https://forum.norbrygg.no/threads/mesking.46316/ Skroll ned til "Mesking for høy gjærbarhet".Kjører stort sett 5,2(kalkulert av app) og jeg liker å tyne lagerølene mine ned, vel stort sett, Brooklyn klonen gikk jeg andre veien, og de det er snakk om er lettøl og de pleier å komme seg godt ned på 1.004-1.006 plan![]()
Det fulgte heldigvis med en ekstra pakning. Men det hjalp ikke. Jeg måtte bruke begge pakningene samtidig, da ble det tett.Ny pakning pleier å fikse det der
ja, men de har vel rett i at jeg skal velge en kverne størrelse i øvre range? for å unngå store partikler i mesken? Men må si jeg trodde dette skyldes humlen og ikke mesken. Husk også at G30 og G40 er bygget forskjellig. Skal høre med GF support igjen om størrelsen, siden det er bred uenighet her om den (antar da at folk tar høyde for G30/G40 forskjell).@ADale
Kvern må man ha - da har du kontrollen.
Nå veit ikke jeg noe om hva som funker på en GF, men 1,5 mm er etter min mening håpløst grovt. Det kan til nød funke for vanlig byggmalt, men ikke for andre kornslag - og ikke for alle byggsorter, heller. Jeg ville ikke gått over 1,1 mm - med det forbeholdet at valser med større diameter enn vanlig på hjemmebryggermøller ikke trenger like trang innstilling. Jeg kverner på 0,8 mm.
Her er en tråd der maltmøllevalg diskuteres: https://forum.norbrygg.no/threads/hvilken-molle-skal-e-velge.43640/
De som har Rollers Crush - og jeg er en av dem - ser ut til å anbefale den. Jeg er i alle fall veldig fornøyd.
For å konkludere denne saken, jeg oppga ikke all info til dere (Se under). For nye lesere, så dreier saken seg om at vørteren blir tykk og jeg på den måten mister mye når jeg skal tappe dobbel oppskrift (46 liter). Så kanskje rådet til GF er riktig likevel da? Hadde jeg bare visst hva kverne størrelsen til Ølbrygging er (skal spørre de), så hadde jeg visst sikkert. Men jeg må ha større korn størrelse. Så da må jeg vel be om å få grovt korn når jeg bestiller ølsett, og så kverne selv til 1,5mm? Hva mener de med at jeg kan "dislodge the grains" når jeg rører. Dette har jeg aldri hørt før.Så det, jeg fant anbefalingen i GF appen. Har oftere utfordring med for rask skylling enn for treig. Grovere kvelning enn 1 mm gir veldig rask gjennomstrømning av en 5-6 kilos maltmengde hos meg i alle fall. Nå er jeg mest opptatt av forutsigbarhet, samtidig er jeg litt gjerrig, så jeg ønsker et relativt godt utbytte. Da funker 0,9mm for meg med fukta malt.
Har du dårlig utbytte med de settene som er malt rned 1,2-1.3 mm ?Hei, nå er jeg litt rådvill. Har bestilt ny kvern, men min leverandør, Ølbrygging, bruker jo allerede den størrelsen på kornet som GF anbefalte. Jeg får vel da likevel forsøke med 1 mm til tross for at GF ingeniørene ønsket jeg brukte så høy som mulig størrelse:
"
Jeg vet at GF bryggerne kan være noe sensitive på dette.
Vi har lagt noen 1000 sett med den størrelsen vi har nå (Tror det skal være 1,3-1,2) uten noen spesielle klager,"
GF:
"
Hi Atle,
Thank you for sharing the video. Upon review, it appears that the filter fits well.
We also examined your recipe and found everything in order. In fact, you're using a relatively small amount of hops for such a large batch size. Based on this information, we believe the issue may be due to the grain crush being too fine. So please can you try and increase the grain crush and see how that goes?
Additionally, here are a couple of tips that might help:
- When stirring the grains in the grain basket, be cautious as it's easy to dislodge the grains. This can lead to clogging or poor circulation.
- Allow the mash to settle for a few minutes before starting the recirculation. This ensures that everything settles properly at the base, promoting better flow and efficiency.
We hope these suggestions help improve your brewing experience. If you have any more questions or need further assistance, please don't hesitate to reach out.
Kindest Regards,
Jade - Technical Expert - Grainfather
Hi Atle,
For standard base malts the size should be between 1.3-1.5mm but for your case we would suggest the upper end. so 1.5mm.
Kindest Regards,
Jade - Technical Expert - Grainfather
"
ja, hvis du mener produsert øl. Nei, hvis du mener Oppnådd OG i vørter. det som skjer er når jeg dobler settene, så blir det bare n tykk suppe på bunnen av G40en, og jeg får bare ut 27 liter av 40 liter fra denne oppskriften. Har tidligere lest at man må skalere ned oppskriften for den klarer visst ikke 46 liter. https://community.grainfather.com/recipes/1115592Har du dårlig utbytte med de settene som er malt rned 1,2-1.3 mm ?
ja, har ikke fått kverna jeg kjøpte ennå, men GF mener som sagt at kornene skal være større og ikek mindre, så jeg må jo nå heller kaste oppi risskall. Kan dette kjøpes rimeligere andre steder enn Ølbrygging?Tror ikke du skal legge så mye i hvor stor åpning leverandøren bruker i forhold til det er på mølla du bestiller. Utforming og størrelse på valsene gjør at selv om du har lik avstand så kan kverningsgraden variere. Du må nesten bare kjøre litt korn gjennom kverna du har og så hvordan det ser ut, uavhengig om det står 1,1 eller 1,5 på innstillingen.
Kondisjoner malten før du kverner så blir skallene til malten like effektiv som risskal, med det sagt, prisen for risskal hos ølbrygging utgjør ører per brygg, ingen grunn til å spare kronene der.ja, har ikke fått kverna jeg kjøpte ennå, men GF mener som sagt at kornene skal være større og ikek mindre, så jeg må jo nå heller kaste oppi risskall. Kan dette kjøpes rimeligere andre steder enn Ølbrygging?