Sterkrens er et vaskemiddel med ca 30% fosforsyre og må skylles bort med vann. Er derfor ikke egnet til sterilisering.
Fra Petit's beskrivelse:
'Inneholder: 30% og mer fosforsyre'
'Produkttype: Surt Fosforsyrebasert CIP (cleaning in place)-rengjøringsmiddel.'
http://shop.petit-agentur.no/products/sterkrens2-1-liter2
Sterkrens og Starsan brukes uten skylling etter bruk, men på Sterkrens2 ikke må brukes på alu og andre metaller og krever skylling etter bruk, det er altså 2 typer Sterkrens, Sterkrens2 har jeg ikke brukt eller satt meg inn i men ser at det krever skylling.
Hvem av disse Bakkebrygg har vet jeg ikke.
A og C.... Og, har du brukt en diastaticus gjær tidligere (a la Belle Saison)? Kontaminering fra denne...Har fått gushere i det siste Hva skyldes det mest sannsynlig?
A. 10 min i ovn er ikke lenge nok for å sterilisere flasken
B. Bruker Starsan i gjær lås, den blåser tom og jeg fyller ikke på fort nok (kan bakterier fort komme inn ?
C. Andre årsaker
Er det forresten viktig at toppen på gjær låsen er på ? (den går fort av under stormen)
Hvor får jeg kjøpt en løsning med slange fra gjærlås inn til Starsan løsning
Jeg koker opp vann tilsetter sukker og koker det bare i 10 sek. Sprayer innsiden med Starsan før jeg heller det i karet på 25 grader Kanskje det bør koke lenger ? Så gjær slam men litt er kanskje ok ? I dette tilfellet hadde kona veltet alle flaskene i kjøleskapet så det kan også være grunnen denne gangen.Steriliserer ikke flasker i ovn og bruker bøtter som slipper ut mer CO2 langs utett lokk enn gjennom gjærlåsen. Jeg har hatt gushere, men det som har skjedd de gangene er at gjæringen har tatt en kunstpause før den setter i gang igjen. Da har jeg nok flasket for tidlig.
Den vanligste grunnen til gushere er sannsynligvis for høyt innhold av CO2. Hvordan karbonerer du?
Ok. Hvor lenge i ovn er nok Ofte er flaskene våte og da må jo egentlig flaskene tilføres mer energi for å komme opp i 100 grader Lagde en American Blonde nylig, kanskje denne har den gjær typen som Saisson? For øvrig har jeg aldri hatt problemer med fat ølet så jeg mistenker noe er galt i den prosessen (de bruker jo samme gjær dunk)A og C.... Og, har du brukt en diastaticus gjær tidligere (a la Belle Saison)? Kontaminering fra denne...
Du kan kjøpe slange som passer til gummiproppen gjærlåsen sitter i på Bryggselv. Koster ikke myeHvor får jeg kjøpt en løsning med slange fra gjærlås inn til Starsan løsning
Det er jo litt svar da. Etter gjæring så sprayer jeg Starsan inn i tappekran og legger kapsler i Starsan og korker flaskene Lar de stå 2 uker men dette er kanskje litt lengeTa deg tid å koke de vanlige 10-15 minuttene.
Bland ut en halv/hel liter starsan som du bruker i bøtta. Da er du sikker på at allt blir vått.
Bruk starsan i flaskene også.
Kjør en runde med klorin på allt på kald side.
-Du bør kanskje skrive litt mer om prosessen fra gjæringsbøtta til kapslene settes på flaskene.
Men dette er ikke noe svar på det du spør om
Flaskene er i ovn 15 min på 150 grader etter flaske børst med kaldt vann. Mange bruker den metoden istedenfor Starsan.Er fortsatt litt Forvirret. Starsaneres flaskene?
Kran på gjæringskaret bruker jeg ikke.
Hvis jeg hadde gjort det ville jeg badet de i starsan før bruk og kanskje pakket den inn i
starsanert alufolie. Tuten peker nedover, dvs noe må legges under bøtta ved kranen.
Starsan er billig (de store flaskene varer lenge) så den trenger du ikke spare på.
Men karbonerer du naturlig på fat ville vel det blitt gusher her også.
Tvangskarbonering blir noe annet. Tror gusher vil komme senere hvis du gjør det slik.