Hei, tenkte å lage min første gjærstarter i dag og har allerede møtt på utfordringer. Har nå sitti med gjærkalkulatoren og stopper opp på pd-dato på gjæra. Gjærpakka jeg har kjøpt har ingen pd-dato men kun en «best før dato» som er på 08/06/20. I følge nettsidene til whitelabs, har Gjærpakkene en «best før dato» på 6mnd etter produksjonsdato. Vil det da si at produksjonsdatoen er 08/12/19??
Nei, jeg skal brygge 25 liter 4 ganger med ukers mellomrom.
Oppdatering angående "usmaken", slenger ved et bilde av ølen i glass. Ser nesten ut som den er oksidert, eller? Helt ifra 0,33Vis vedleggetBrygget en citrus IPA nå for 5 uker siden. Gjæret i tre uker og stått på flasker i to.
Drakk et par halvlitere for et par dager siden, disse var veldig gode. (Flasker kjøpt på Ølbrygging)
I går drakk jeg 2 0,33 flasker, disse smakte ikke på langt nær så godt. Blindtestet disse opp imot halvliterne og halvliterne var mye bedre.
0,33 flaskene var kjøpt av et lokalt bryggeri. De har stått på et lager ubrukt. Var noe støv nedi dem.
Rengjorde flaskene på samme måte; fylt med varmtvann og ristet hardt, deretter fylt med varmvann og ristet hardt igjen. Til slutt ga jeg dem tre fire sprøyt på flaskeskyller med star san.
Man skulle vel tro at ubrukte flasker med litt støy ble vasket godt nok av den behandlingen?
Er modning avhengig av flaskestørrelse?
Det høres bra ut. Det er en "Ipa" med butikkstyrke som skal tørrhumles.
Kan jeg oppbevare uvasket ølgjær/trub samlet fra Fermzilla sin oppsamlingskontainer i et destillert Norgesglass i noen dager? I kjøleskap. Tanken er å vaske gjæren i morgen eller om 2 dagers tid.
Kan jeg oppbevare uvasket ølgjær/trub samlet fra Fermzilla sin oppsamlingskontainer i et destillert Norgesglass i noen dager? I kjøleskap. Tanken er å vaske gjæren i morgen eller om 2 dagers tid.
Kan være PBW'n har reagert med noe. Fant nettopp at dette blå kan være fra kobber. Jeg vet ikke hva som er inne i det pumpehuset. Er det kobber der? Kanskje du bør ta en prat med forselger.Lot Speidel stå med PBW over natta for en ekstra grundig rens, og da jeg spylte ren pumpehuset (spylte vann inn i ene hullet, så det kom ut andre) kom det blått vann ut. Hva er dette? Har pumpehuset korrodert?
PBW og kobber?Lot Speidel stå med PBW over natta for en ekstra grundig rens, og da jeg spylte ren pumpehuset (spylte vann inn i ene hullet, så det kom ut andre) kom det blått vann ut. Hva er dette? Har pumpehuset korrodert?
Skal du senke tempen under mesking? Hvorfor?Spørsmål om mesking. Når man skal øke tempen underveis i meskingen ser jeg man skal telle tid fra man når den økte temperaturen. Gjelder det samme når man skal senke? Skal meske på 65 grader i 60 min og 40 grader i 30 min. Kommer til å ta en god stund før den synker til 40 tenker jeg. Men skal vente til den når 40 før jeg starter 30 min?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Du skal vel neppe senke til 40 grader etter 65 grader? Det må være en trykkfeil eller misforståelse, tror jeg.Spørsmål om mesking. Når man skal øke tempen underveis i meskingen ser jeg man skal telle tid fra man når den økte temperaturen. Gjelder det samme når man skal senke? Skal meske på 65 grader i 60 min og 40 grader i 30 min. Kommer til å ta en god stund før den synker til 40 tenker jeg. Men skal vente til den når 40 før jeg starter 30 min?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Du skal vel neppe senke til 40 grader etter 65 grader? Det må være en trykkfeil eller misforståelse, tror jeg.
Hm, mistenker trykkfeil. 30 minutter på 70-72 grader ville gitt mening. På 40-ish grader ligger syresteget som brukes på hveteøl for å fremme nellik under gjæring.Stusset litt selv, men står i oppskriften. 65 grader i 60 min, 40 grader i 30 min.
Det er en belgisk dobbel
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvilken oppskrift er dette? Hvor fant du den?Stusset litt selv, men står i oppskriften. 65 grader i 60 min, 40 grader i 30 min.
Det er en belgisk dobbel
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvilken oppskrift er dette? Hvor fant du den?