Kloakk
Norbrygg-medlem
Jeg syns 10 til 14 dager på det trykket er finfint, og når det er ferdig karbonert kan du koble av uten å miste karboberingen om det er ønskelig, og koble til når du skal tappeApropos fat... Frem til helgen som var hadde jeg aldri satt mine ben i et fat, men nå sitter jeg med et som jeg har fylt med pils. Det står på 4 grader med 0,8 bar og iflg en tabell på ølbrygging.no skal det da være karbonert til helgen. Nå er jo pils langt fra drikkeklart da så ølet skal jo bo i det fatet en 7-8 uker til.
Da blir det litt grubling her; Ska dette virkelig stå med CO2 tilkoblet hele tiden eller vil det være som med flaske... at såsnart ølet er karbonert så holdes karbonering i en lukket beholder? Frøvd å lese meg opp på temaet men det jeg leser spenner fra frakobling etter karbonering til at flaska skal stå tilkobla fra fatet er fylt til det er tømt...