Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Det er en av de gode egenskapene til fat. Det skjer ikke annet enn at gjæringen fortsetter til den er ferdig. Man setter regulatortrykket etter en tabell som er riktig for ølstilen, og dermed unngår man overkarbonering.Du kan gjøre det hvis du fater, selvfølgelig. Fat går ikke i lufta slik bokser og flasker gjør når trykket blir for stort. Jeg er usikker på eventuelle negative effekter av å fate mens humlekrypinga stadig pågår.)
”Er det forskjell på når man tørrhumler på pils og en ipa?”
Et lite hjertesukk: Jeg sliter litt med at pils er blitt en slags fellesbetegnelse for alle lyse lagere. En tørrhumlet lys lager er ikke en pils. Kall den gjerne IPL, moderne lys lager eller noe annet – men ikke pils. Unntaket er evt. italopils (er det et offisielt navn?) Den er som regel tørrhumlet, men det er subtilt – og nesten alltid med europeiske edelhumler.
Moderatorkommentar: Det kom en del innlegg som svar på det siste momentet i innlegget her, så jeg oppretta en egen tråd, og flytta dem dit. Vennligst svar i den tråden om dere føler trang til å ytre dere om pilsbegrepet
Sist redigert av en moderator: