gle1
Norbrygg-medlem
Får man for høy OG, så skylles det som regel at man har høyere meskeeffektivitet enn man har satt i oppskriften. OG skiller ikke på gjærbart og ikke-gjærbart sukker. Og høyere/lavere mesktemp slår ikke ut på OG, det slår ut på FG. Derfor er det korte svaret ja, for jeg regnet med at han har fått høyre OG pga. høyere meskeeffektivitet, evt. lavere avdamping eller lite skylling.Det vil vel komme an på hvorfor OG er høyere? Gjæren spiser opp det den kan spise, så om du har høy OG fordi du har fått mye gjærbart sukker vil du få et øl med lav FG og mye alkohol (hiver du i sukker i ølet før du setter det til gjæring vil du få høyere OG og mer alkoholholdig øl) Har du derimot høy OG fordi du har ikke-gjærbared sukkerarter vil du også få høy FG. Så det korte svaret er nok 'kanskje'/
Sist redigert: