Tråden for dumme spørsmål.

Trenger det egentlig bare som back-up. Favoritten min er denne: https://www.olbrygging.no/annet/100174/termometer-digitalt-30-cm-lang-følerprobe

Lang føler, helt suverent pga. det. Ikke verdens raskeste, men ikke treigeste, heller. (Men Thermapen'en er sikkert av bedre kvalitet.)
Enig. Har hatt min siden 2015. Den er litt treg. Men liker den av samme grunn, den lange føleren føles liksom litt tryggere. Bedre å måle langt nede i grøten enn å bare pirke i overflata. Men som mange andre har sagt før så er det bare å flytte'n rundt til du treffer temperaturen du skal ha :p
 
Hei! Er på jakt etter en rimelig vannvarmer pp 20L ca. Har fått tilbud om en Vera Vannvarmer med mekanisk termostat til 600,- Ser for meg at tempen kan ha litt stort slingringsmonn. Noen som har noen råd, erfaring eller andre tips? På forhånd takk!
 
Hei! Er på jakt etter en rimelig vannvarmer pp 20L ca. Har fått tilbud om en Vera Vannvarmer med mekanisk termostat til 600,- Ser for meg at tempen kan ha litt stort slingringsmonn. Noen som har noen råd, erfaring eller andre tips? På forhånd takk!
Har hyppig sett Grainfather og andre på finn.no til ca 500,-
 
Hei! Er på jakt etter en rimelig vannvarmer pp 20L ca. Har fått tilbud om en Vera Vannvarmer med mekanisk termostat til 600,- Ser for meg at tempen kan ha litt stort slingringsmonn. Noen som har noen råd, erfaring eller andre tips? På forhånd takk!
Til meskevann eller skyllevann? Til skyllevann er den god nok, da er ikke nøyaktighet viktig.
 
Hei! Er på jakt etter en rimelig vannvarmer pp 20L ca. Har fått tilbud om en Vera Vannvarmer med mekanisk termostat til 600,- Ser for meg at tempen kan ha litt stort slingringsmonn. Noen som har noen råd, erfaring eller andre tips? På forhånd takk!
Har du et termometer?

Forøvrig så er skyllevannstemperaturen - hvis det er den du bekymrer deg for - totalt uviktig. Du kan skylle med lunkent vann uten at det har noen betydning for noe som helst.
 
Har nettopp kjøpt 2x8 liter oxebar flasker jeg hadde tenkt å kjøre splittbrygg i.

Screenshot_20221021_173636_com.android.chrome.jpg

Jeg blir i første omgang bare å kjøre lagerøl i 1.045 sjiktet på 12 grader og bruke blow off.

Jeg mener å ha sett noen bruke de 5 liters vannflaskene man får på de fleste dagligvarebutikker til gjæring, men finner det ikke igjen.

Det jeg først og fremst lurer på er hvor mye headspace jeg bør ha og hvor mye trub/gjær jeg kan forvente at ligger i bunnen etter endt gjæring.
 
Har nettopp kjøpt 2x8 liter oxebar flasker jeg hadde tenkt å kjøre splittbrygg i.

Vis vedlegget 59071

Jeg blir i første omgang bare å kjøre lagerøl i 1.045 sjiktet på 12 grader og bruke blow off.

Jeg mener å ha sett noen bruke de 5 liters vannflaskene man får på de fleste dagligvarebutikker til gjæring, men finner det ikke igjen.

Det jeg først og fremst lurer på er hvor mye headspace jeg bør ha og hvor mye trub/gjær jeg kan forvente at ligger i bunnen etter endt gjæring.
Nysgjerrig på hvorfor du vil gjære på disse, skal du gjære under trykk?

Headspace vil vel variere fra type brygg og gjær, 1318 feks er jeg redd alle 8 literne hadde forsvunnet ;)

Disse ser forøvrig veldig greie å ta med på tur i forhold til fatene jeg har drasset på
 
Tilbake
Topp