Finn Berger
Moderator
Reint praktisk er det vel greit å vite at hopcreep ikke påvirker gjærens evne til utgjæring, tenkte jeg. Uansett hvilken gjærtype du bruker, vil hopcreep føre til at du får høyere utgjæring - såframt du ikke bruker en diastaticus-type, da.I know, men synes det er greit å nevne at hop creep drar en del poeng ekstra. Mulig jeg har misforstått @RayOlav , men det virker ikke helt som han er så interessert i teorien bak. Han vil bare vite hva hop creep betyr for han. Min erfaring var at hop creep gjorde at Verdant dro 7-8% ekstra utgjæring.
En slik gjær skiller jo ut det samme enzymet (glucoamylase eller amyloglucosidase) som finnes i humle, og som bryter ned stivelse og dekstriner til glukose. Men effekten av hopcreep er ikke like dramatisk som den en diastaticusgjær kan skape, dvs. utgjæring til under 1.000.
OK, det var litt teori