Antar det... Litt proffere de vi brukte offshore, men du skal jo ikke kutte rør hele dagen med den.Vil Art.nr. 19-1221 på biltema funke?
Antar det... Litt proffere de vi brukte offshore, men du skal jo ikke kutte rør hele dagen med den.Vil Art.nr. 19-1221 på biltema funke?
DMS er ikke noe problem. Problemet er heller å få til DMS der det skal være, nemlig i pils.Blir ikke helt det samme, tror jeg. På 1000m høyde er lufttrykket lavere, og dermed blir kokepunktet, (og fordampningspunktet) lavere. Så man får ikke samme fordampningseffekten, (slik jeg har forstått "hjelper" vannfordampningen DMS til å unnslippe). Kokepunktet til DMS er jo bare 37.3C, så en effekt får man jo allikevel. Med forbehold om at jeg har forstått effekten av kok på DMS...
Baufil går fint. Lett at det lugger litt, men ellers ikke noe problem.Hei hva kan bruke for å kappe rustfritt stål? Baufil?
Vis vedlegget 59220
Stillasbygger ?Antar det... Litt proffere de vi brukte offshore, men du skal jo ikke kutte rør hele dagen med den.
Instrumenttekniker/ingeniør...Stillasbygger ?
Har brukt denne på Bl.a. Stigerør med hellVil Art.nr. 19-1221 på biltema funke?
Tviler på om det gjør noe særlig forskjell. Maltet inneholder minst 4% fuktighet allerede. Om du øker til 6% har jeg vondt for å se at det har noen særlig betydning - og i alle fall ikke over et så kort tidsrom. Relax, don't worry etc.Skulle fukte og kværne no Bonsak fruktopia i dag, men det var f* ikke lett. Valsene ville knapt nok gripe tak i korna
I tilleg fant jeg en stor stein og en plastikk bit oppi..
Men så til det dumme spørsmålet som jeg tror har vært oppe før; hvor lenge holder fukta malt seg?
Får ikke brygga i dag, håper i morgen
Dosage / Temperature
80 to 120 g/hl at ideally 12°C – 18°C (53.6-64.4°F).
Nei, dessverre; jeg trur det er viktig at gjæren får en god start - og særlig hvis du bruker gjær som kanskje har litt lave lagre av steroler og lipider, altså membranråstoff. Men jeg vil ikke se bort fra at det kan være et poeng videre. Dette veit jeg lite om. Men om du dropper å ha lokk på fram til gjæringa begynner å avta, gjør du jo bare det mange bryggerier fremdeles gjør, nemlig å bruke "åpen gjæring". Det går åpenbart helt fint. Så at du tar av lokket for å høste gjær, kan jeg vanskelig tenke meg har noen negativ effekt - kanskje bortsett fra faren for infeksjon. Men du har sikkert greit styr på den.Man har vel litt impulskontroll, men den forsvinner som dugg for solen når det kommer en god rabatt
Men til noe helt annet, (ett dumt spørsmål).
Jeg har en Best Bitter stående og gjære med Verdant, i en Brewbucket. Fin tank, og gjær, å høste fra, som jeg har gjort de siste dagene. Så slo det mag; når man åpner lokket eksponerer man jo krausen for luft. Krausen beskytter jo ølet fra oksidasjon, (humlen og alkoholen), men vil ikke dette være en fordel? Man forer jo gjæren med litt ekstra oksygen…som den har godt av… Greit nok, det blir litt ekstra estere, men det får man jo sammehva når man oksygenerer vørteren i starten. Kan dette være ett latmannsalternativ til å oksygenere i starten?
Det går jo an å se om du får liv i den med en starter, men jeg hadde ikke tatt bryet selv.Jeg kjøpte en Brewtools B80 brukt av en kar nå, og fikk en masse greier med, deriblant en del ølsett. De eldste var Ølbrygging.no sin Premium Pilsner der gjæren (Fermentis S-23) gikk ut på dato i desember 21.
Er det noe poeng i å prøve den, eller er det bare å skaffe ny gjær med en gang?
Sett en 1-liters starter på den, så finner du ut om det er liv i den. Funker den, så bare stepper du den opp til 3 liter. (Har du rører?)Jeg kjøpte en Brewtools B80 brukt av en kar nå, og fikk en masse greier med, deriblant en del ølsett. De eldste var Ølbrygging.no sin Premium Pilsner der gjæren (Fermentis S-23) gikk ut på dato i desember 21.
Er det noe poeng i å prøve den, eller er det bare å skaffe ny gjær med en gang?
Da hadde jeg ikke stussa engang, tatt den gjæra jeg hadde kontroll over hvordan har vært lagra og som attpåtil var innafor best før datoen.Har rører, så kan jo teste det. Funker det ikke har jeg masse Brewly 34/70.
Godt poeng, satser på Brewly'en jegDa hadde jeg ikke stussa engang, tatt den gjæra jeg hadde kontroll over hvordan har vært lagra og som attpåtil var innafor best før datoen.
Det korte svaret på dette er ja . Endring av sluttvolum påvirker også aroma og bitterhet fra humlen selvsagt.Heisann
Jeg skulle brygge noe som skulle bli omtrent noe imellom en west coast ipa og en apa, og baserte meg på rester av malt og humle jeg hadde igjen fra tidligere. Siktet på 12 liter bryggevolum, og en OG på 1.064. Jeg hadde i 3 kg best pale ale malt, 200 g best wheat malt og 65 g citra humle. Gjærer med us-05. Tenkte å tørrhumle med 35 g citra.
Jeg feilberegnet hvor mye som skulle fordampe underveis, slik at det plutselig ble kun 10 liter til gjæring, og en OG på 1.074. Så kommer spørsmålet: Kunne jeg hatt i mer vann etter koking for å treffe riktig OG? Fargen på vørteren ble forøvrig mye mørkere enn jeg hadde tenkt.
Mvh Per.