Det var "tilfeldig".Og samtidig ser jeg nå at ølbrygging har hevet prisen med 1500 ...
Jeg får være våken og tappe litt om det bygger seg for mye oppDu får det sikkert til, men væsken utvider seg på høyere temperatur, så det kommer til å bli breddfullt![]()
Ja, det er vel på tide å legge seg i posisjon for å senke prisene i november?Det var "tilfeldig".
Veldig greit å kjøpe brukt, halv pris. Svært mange er knappest brukt.Du finner mange på finn for 3500-5000 kroner
Ja, den kostnaden var såpass stiv at en fort nærmer seg ny maskinDu kan ta ut pipen i midten og tette hullet med skive+mutter. Vær obs på at du da ikke har vern mot at pumpa kjører det tomt under silen.
Jeg gjør det og det funker fint. Bytte ut rør og sil koster 2400.
Tenkte akkurat på det i går kveld. Når jeg får spredern min ser jeg fram til litt enklere meskingDu kan ta ut pipen i midten og tette hullet med skive+mutter. Vær obs på at du da ikke har vern mot at pumpa kjører det tomt under silen.
Jeg gjør det og det funker fint. Bytte ut rør og sil koster 2400.
Kom til å tenke på en liten detalj ...Jeg koker på verandaen, på et bord mellom sittegruppe og solstoler, så noe heve/senkebord blir trangt. Talje er vurdert da skylling av biab-pose ble så knotete, men enn så lenge ble no-sparge den enkleste løsningen for meg.
Men jeg skal se på denne delvise partiskyllingen. Kanskje den kler meg helt perfekt.
Regner med jeg med tiden ender med en grainfather G30 så jeg følger med på finn dott no mens jeg venter og håper på en black friday-løsning
Og samtidig ser jeg nå at ølbrygging har hevet prisen med 1500 ...
Trekke hageslange fra vaskerommet ut på verandaen og kjøle der?Kom til å tenke på en liten detalj ...
Jeg ser at Grainfatheren er ca 15 kg. Med full pupp nærmer vi oss 40 kg totalvekt med nykokt vørter som skal transporteres fra verandaen, gjennom leiligheten og ut på vaskerommet for kjøling.
Fikk ræven bak uansett hvor jeg snudde meg![]()
Du kan ikke flytte en full grainfather ved 100grader. Skolder du deg ikke som en nyslaktet gris ryker pumpehus og kontrollboks - de to eneste punktene som det er mulig å få tak i når bryggeren er varm nok.Kom til å tenke på en liten detalj ...
Jeg ser at Grainfatheren er ca 15 kg. Med full pupp nærmer vi oss 40 kg totalvekt med nykokt vørter som skal transporteres fra verandaen, gjennom leiligheten og ut på vaskerommet for kjøling.
Fikk ræven bak uansett hvor jeg snudde meg![]()
Det er vurdert, men ikke sagt høyt. Hun kan høre megTrekke hageslange fra vaskerommet ut på verandaen og kjøle der?
(Been there, done that...)![]()
Nei, det ser ikke ut som en løsning i det hele tatt. Det er uansett tungt nok med Digiboil med 25 liter i, og den har gode håndtak. Så det eneste alternativet som gjenstår nå, slik jeg ser det, er et mash upgrade kit med silkar. Siden jeg ikke er så veldig venn med biab-posenDu kan ikke flytte en full grainfather ved 100grader. Skolder du deg ikke som en nyslaktet gris ryker pumpehus og kontrollboks - de to eneste punktene som det er mulig å få tak i når bryggeren er varm nok.
Må du kjøle på vaskerommet er det to muligheter; enten dampkondensator eller avtrekksvifte som trekker ut de 2-3 literne med vann i form av vanndamp.
Jeg hadde droppet CC dersom du ikke kan hindre innsug av O2Jeg vurderer å prøve meg på en cold crash av en kraftig stout som nå skal være ferdig gjæret. Tok en FG test for ca 3 døgn siden og den hadde da kommet ned på 1.050 som også oppskriften oppgir som mål. Den var imidlertid noe grumsete og oppskriften anbefaler cold crash.
Dog har jeg kun "vanlig" flat-bottom gjæringskar i plast og tenkte i utgangspunktet ikke å gå til innkjøp av mye ekstra utstyr nå. Det er ca 18 liter i et 30 liters gjæringskar. Er dette å anbefale og bør jeg evt. gjøre noen grep for å unngå at det suges inn vann fra vannlåsen eller oksygen under nedkjølingen?
Takker. Da går jeg rett på flasking.Jeg hadde droppet CC dersom du ikke kan hindre innsug av O2